КОНЦЕРТОМ У ШИМАНОВЦИМА ЗАВРШЕНО ПЕЋИНАЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО

Највећа културна манифестација у општини Пећинци, Пећиначко културно лето, завршена је 20. августа у Шимановцима целовечерњим концертом новосадског кантаутора Ђорђа Чавића, уз пратњу оркестра Ивана Макевића.

У сплету варошких, традиционалних сремачких и ауторских песама Чавића уживала је пуна сала Дома културе у Шимановцима. Директор пећиначког Културног центра Јован Деврња се у име организатора обратио публици и том приликом је истакао да му је велико задовољство што је и ове године највећа културна манифестација општине Пећинци завршена управо у Шимановцима.

„Уз подршку нашег покровитеља, пећиначке локалне самоуправе, успели смо да органиузујемо три велика догађаја. Културно лето је почело у Купинову, великим концертом у склопу Сабора мајке Ангелине. На централној манифестацији у Пећинцима припремљен је богат вишесатни програм и чак два концерта, а овде у Шимановцима смо концертом обогатили манифестацију Дани Шимановаца“ – рекао је Деврња.

Александар Мандић, председник Савета месне заједнице Шимановци, изразио је задовољство због одржавања концерта паралелно са обележавањем сеоске славе.

„Већ другу годину заредом, Пећиначко културно лето се код нас одвија током „Дана Шимановаца“. То сведочи о одличној сарадњи између Културног центра Пећинци и Месне заједнице Шимановци. Због тога се захваљујем организаторима овог концерта, директору Културног центра Пећинци Јовану Деврњи и његовим сарадницима“ – изјавио је Мандић.

Пећиначком културном лету претходило је Дечије културно лето, у оквиру којег су током јула, такође у организацији Културног центра Пећинци, у свих 15 насеља пећиначке општине одигране представе за децу.

Извор: Општина Пећинци