КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ТУРИЗМА

У Привредној комори Војводине одржана је Конференција поводом Светског дана туризма.

Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине истакао је да је Привредна комора Војводине Светски дан туризма препознала као датум окупљања  свих оних који се туризмом баве , како би се после тешких последица Ковида – 19 разменила искуства и отвориле неке нове могућности за промоцију туризма.

Петар Стаменовић, испред „Кластера Делиблатска пешчара“ истакао је да су ово праве прилике да се отворе разговори о постојећим проблемима , што је туризам највише осетио. Захваљујући пандемијском времену научили смо и нове ствари, а то је да су се људи масовно окренули домаћем туризму те би тако гастрономија могла да постане озбиљан бренд. Ми смо то и покушали да урадимо истакао је Стаменовић  – брендирали смо укусе Делиблатске пешчаре и ускоро ће бити издата публикација  – а тај мени ће се наћи у ресторанима.

Драгана Шобот из Привредне коморе Републике Српске изразила  је захваланост Привредној комори Војводине на досадашњој успешној и дугој сарадњи . Важно је да разговарамо шта можемо једни  од других да учимо и да заједнички наступамо на трећим тржиштима. Ова пандемија је прилика да промовишемо наш домаћи туристички потенцијал.

Милан Јарић, помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам истакао је да туризам у Србији у трећем кварталу бележи раст од преко 30 %. Покрајински секретаријат за привреду и туризам улази у четврти квартал са знатно већим буџетом . Наша намера је да кроз конкурсе помогнемо туризам у АП Војводини. У сарадњи са многим партнерима па и са Привредном комором Војводине креирамо нову понуду која ће бити окосница развоја туризма у АП Војводини, истакао је Јарић.