„КОНФЛИКТИ У ПОРОДИЦИ И ПОРЕМЕЋАЈИ ПОНАШАЊА УЧЕНИКА У ШКОЛСКОМ ОКРУЖЕЊУ“

У Свечаној сали Градске куће, у организацији Града Кикинде и Центра за стручно усавршавање, одржана је трибина под називом “Конфликти у породици и поремећаји понашања ученика у школском окружењу“. Циљ организације ове трибине био је да се унапреди педагошко и психолошко знање запослених у образовно-васпитним установама у раду са ученицима који испољавају поремећаје у понашању, али и ојача сарадња са њиховим породицама. Трибину је отворио градоначелник Кикинде, Никола Лукач, који је присуствовао трибини заједно са Валентином Мицковски, чланицом Градског већа, задуженој за културу и образовање.

“У претходној години имали смо врло тужне догађаје, који су нас подстакли да размишљамо о породици као најосновнијој ћелији нашег друштва, али и како да кроз систем образовања усмеримо нашу децу која сутра треба да све нас замене, да буду на нашим местима, тако да је употреба насиља, да би се дошло до одређеног циља, за све нас незамисливо. Потребно је да се заједнички у наредном периоду припремимо и реагујемо на било који вид лошег понашања“, истакао је градоначелник.

На скупу се разговарало о поремећајима понашања ученика и насиљу у школском контексту, конфликтима у породици као узроку поремећаја понашања ученика у школи:

“Велики одзив на трибини показује да запослени у образовању желе да унапреде своје знање. Запослени у васпитно-образовним установама имали су прилику да од реализаторки трибине, које су веома стручне и искусне у овој области, сазнају неке важне информације и тако унапреде и надограде педагошка и психолошка знања“, додао је Дејан Карановић, директор Центра за стручно усавршавање Кикинда.

Најважније је да се препознају деца у чијим породицама постоје одређени проблеми и конфликти:

“Циљ је да скренемо пажњу на значај сарадње породице и школе, јер имамо заједнички циљ, да дете израсте у стабилну личност“, појаснила је Татјана Божић, једна од реализаторки трибине.

Извор: Град Кикинда