KONJIČKI SPORT: KATANIĆ NAJUSPEŠNIJI VOZAČ

Dejan Katanić iz Subotice, vozač u kasačkim trkama, proteklu sezonu okončao je prvi put na pobedničkom postolju. Za titulu najboljeg u Srbiji  bilo mu je dovoljno dvadeset šest pobeda i dvadeset sedam plasmana, navodi subotica.info.

Sezonu takmičenja je započeo i okončao nastupima u Mađarskoj gde je uspeo da zabeleži jednu pobedu i šest plasmana. 
Tokom sedmomesečnog perioda takmičenja u Srbiji radost su mu pričinila grla: Rite on Win, Cash Royal, Pann Keč, Elpenor A.T., Lira di Re, Nadir Three, Fotta Royal, Ness Royal, Liktor Crown, Simo Mack, Armani B i Dagmar.  Najava dobre sezone započela je 14. aprila kada na prvom trkačkom danu u Subotici sa grlima Lira di Re, Cash Royal i Aqua beleži tri pobede. Posle mesec dana u Subotici upisuje dva trijumfa sa grlima Liktor Crown i Cash Royal. Trkački susreti organizovani u junu na hipodromima u Somboru, Čantaviru i Subotici predstavljali su novi pomak u rezultatima Katanića. Cash Royal slavi u Somboru, Aqua i Lira di Re u Čantaviru a u Subotici sa grlom Rite on Win u dva trčanja trke „Subotička milja“ odnosi dve ubedljive pobede. U dobrom ritmu nastavio je i tokom naredna dva meseca. Četiri takmičarska dana u julu i četiri u avgustu omogućila su mu novih devet pobeda. Tokom jula našao se na sulkama novih grla i na novim mestima. Sa grlom Elpenor A.T. slavi u Požarevcu, Ness Royal pobeđuje u Srbobranu a Pann Keč u Despotovu. Povratkom u Suboticu na tradicionalni susret „Dužijanca“ dostigao je krunu sezone, pobedu sa grlom Rite on Win. Novu kolekciju pobeda u avgustu donose mu grla Fotta Royal u Somboru, Rite on Win u Požarevcu, Pann Keč u Subotici a grla Cash Royal i Dagmar u Adi. Prvi jesenji susreti u septembru donose Kataniću samo jednu pobedu u Subotici sa grlom Pann Keč ali zato u oktobru daje sve od sebe i postiže pet pobeda. Zaputio se u Lozovik kraj Morave da bi slavio sa grlima Elpenor A.T. i Simo Mack, zatim na poslednjem susretu u Subotici sa grlom Nadir Three dobija maratonsku trku grada Subotica a dodatno ostvaruje uspeh i sa mladim grlom Armani B.  U Srbobranu na poslednjem trkačkom danu u sezoni grlo Elpenor A.T. osigurava mu titulu najuspešnijeg vozača u Srbiji za 2019. godinu.

Katanić iza sebe ima karijeru dugu dvadeset sedam godina, 213. pobeda i oca Rajka uz koga je naučio osnove kasačkog sporta. Grla sa kojima je  zabeležio najviše trijumfa u karijeri su Pablo Yet (11. pobeda), Amazon Banker (10. pobeda) i Fire Iron (9. pobeda). 

Foto: Marica Pavkov

Izvor: subotica.info