KONJIČKI SPORT: ŠTALA „HICO“ NASTAVLJA SA DOBRIM REZULTATIMA

Organizovanje kasačkih nadmetanja na hipodromu Kincsem Park u Mađarskoj, u protekla tri meseca,  okončano je sa četrnaest trkačkih dana i 113. Trka, navodi subotica.info.

Takmičari iz Srbije ponovo su iskoristili prazan prostor u kalendaru takmičenja i nastupili u Budimpešti 27. aprila.

Prvu pobedu tog dana zabeležio je Veljko Mažić, vozač i trener štale „Hico“, sa grlom Adriana Asti. Favorit trke je opravdao očekivanja i do pobede došao sa vremenskim rezultatom 1: 20,4 na distanci od 1900m, autostart. U istoj trci na treće mesto plasirala se Zsofia RG sa vozačem i trenerom Goranom Zolnajiem. Vremenski zaostatak za pobednikom iznosio je tri stotinke. 

U poslednjoj trci dana pod nazivom „Bajital dij“ Veljko Mažić je ponovo bio u skladu sa prognozom i zabeležio plasman na drugo mesto sa grlom Hercules Flevo. Uprkos tome pružili su otpor u završnici i postigli identični vremenski rezultat kao i pobednik Valentino (Emil Čordaš), 1:17,3 na distanci od 1900m, autostart. Istovremeno grlo Hercules Flevo je postiglo drugi najbolji vremenski rezultat jer je prethodni bio bolji samo za jednu stotinku. Treće mesto u istoj trci zauzelo je grlo Victoria TIM sa vozačem Dejanom Katanićem. Grlo u vlasništvu Milana Tišme iz Novog Sada, a u treningu kod Antuna Horvatskog iz Tavankuta, postiglo je slabiji vremenski rezultat za osam stotinki. Grlo Protecta Ferm, odgoj Branislava Mukića sa Palića, takođe u istoj trci plasiralo se na četvrto mesto sa vozačem Šandorom Koložijem. Ostvareni vremenski rezultat 1:18,1 je njeno najbolje vreme postignuto na Kincsem Parku.

Štala „Hico“ zabeležila je i dodatnu pobedu kao odgajivač. Grlo Usain Bolt sa vozačem Juhasom Balažom postiglo je vremenski rezultat 1:24,8 na distanci od 2580m, start iz okreta.

Trener Goran Zolnaji u petoj trci dana, namenjenoj za vozače amatere, ustupio je Andrei Fazekaš grlo Vakarcs RG. Do ubedljive pobede, sa tri dužine prednosti u odnosu na konkurente, došli su sa vremenskim rezultatom od 1:17,8 na distanci od 1900m, autostart. Bila je to druga uzastopna pobeda ovog grla i sa najboljim vremenskim rezultatom ove godine. Uloga favorita trke i ovog puta je bila opravdana. 

Grlo Vitalia sa vozačem Andorom Anđalom iz Čantavira je u trci „Hamburg hendikep“ zauzelo četvrto mesto. Prognoze nisu bile naklonjene grlu Vitalia ali je uspela da se izbori i postigne vremenski rezultat 1:19,9 na distanci od 1800m, autostart. Ostvareni vremenski rezultat je njeno najbolje izdanje ove godine.

Statistički podaci postignuti na hipodromu Kincsem Park su pokazatelj kontinuiranih dobrih rezultata naših takmičara.

U konkurenciji vozača, prošlogodišnji šampion Mađarske, Veljko Mažić trenutno zauzima peto mesto sa pet pobeda u dvanaest startova. Goran Zolnaji zauzima deveto mesto sa tri pobede u dvadeset pet startova dok je na jedanaestom mestu Andor Anđal sa tri pobede u trideset dva starta.

Slična situacija je i u konkurenciji vlasnika. Prema ostvarenoj zaradi, peto mesto zauzima štala „Hico“ sa pet pobeda u dvanaest startova, na devetom mestu je štala Ožvar sa jednom pobedom u devetnaest startova dok se na jedanaestom mestu nalazi štala  Animal Trade sa tri pobede u četrnaest trka.

Ostvareni rezultati kod trenera, prema zaradi, su sledeći: Na šestom mestu se nalazi Zoltan Ožvar iz Tornjoša sa sedam pobeda u pedeset četiri starta, sedmo mesto zauzima Goran Zolnaji iz Subotice sa devet pobeda u trideset osam startova a na dvanaestom mestu je Veljko Mažić sa pet pobeda u dvanaest startova.

Odgajivači se takođe rangiraju po zaradi pa se kompanija Animal Trade iz Zmajeva nalazi na šestom mestu sa tri pobede u dvadeset šest startova, na dvanaestom mestu nalazi se štala „Hico“ sa četiri pobede u devetnaest startova dok je na sedamnaestom mestu Branislav Mukić sa Palića koji ima tri pobede u četrnaest startova.

Izvor: subotica.info