КОНКУРС ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЛАДИХ

Општина Врбас обележиће и ове године 12. август – Међународни дан младих, али овога пута на посебан начин, у складу са најширом друштвеном акцијом борбе против заразе COVID 19. Уместо концерата, изложби, такмичења и других облика масовног окупљања, ове године Међународни дан младих протећи ће у знаку креативности и конкурса за ауторску композицију.

Канцеларија за младе општине Врбас расписује конкурс за ауторску композицију у трајању од 4 минута. Прва награда је снимање у студију ауторске нумере. Друге две награде су новчане, уз могућност емитовања све три композиције на FB страници Канцеларије за младе општине Врбас. Председник жирија је Роберт Телчер. Узимају се у обзир и гласови публике, која ће имати могућност да гласа на FB страници Канцеларије за младе. 

Конкурс за ауторску композицију.

Генерална скупштина УН прихватила је 1999. године препоруку Светске конференције министара задужених за омладину да се 12. август прогласи за Међународни дан младих.

Министарство омладине и спорта има успостављене основне механизме за активно учешће младих у друштву, кроз рад савеза, удружења младих, удружења за младе, канцеларија за младе на локалном нивоу и омладинских клубова. То је мрежа од преко 1.600 актера који делују широм Србије и на њеној одрживости раде министарства, локалне самоуправе, цивилни и приватни сектор. Тренутно на локалном нивоу, уз подршку министарства, активно је 136 канцеларија за младе, а кроз опремање и изградњу и рад  113  омладинских клубова и теретана на отвореном/малих спортских терена, створени су услови за квалитетно провођење слободног времена, развијање здравих стилова живота, активно учешће младих у друштву, коришћење и креирање културних садржаја, неформално образовање и информисање прилагођено потребама младих, а глас младих се чује и кроз рад Савет за младе, саветодавног тела Владе.

Извор: Општина Врбас