КОНКУРС ЗА ФЕСТИВАЛ КРАТКОМЕТРАЖНОГ ФИЛМА „SHORT CUT“

Удружење за медијску афирмацију „Мат“ из Инђије расписује конкурс за овогодишње издање „Short cut“ фестивала који је планиран за 1. и 2. септембар 2018. године. На фестивалу се приказују кратки играни, документарни , експериментални и анимирани филмови. Фестивал је отворен како за филмове домаћих аутора тако је окренут и ауторима из целог света. Тематика филмова треба да је из области екологије, туризма и живота.

Јавни позив за такмичарски део „Short cut“ фестивала је од 25. маја до 25. јула. Пристигле радове прегледа селекторска комисија која неће узимати у разматрање радове који садрже увредљиве или агресивне поруке или садржај.

Правила учешћа:
– Филм не сме да траје дуже од 15 минута,
– Филм не сме бити произведен пре 2016. године,
– Удружење „МАТ“ може користити делове или комплетне филмове у служби промоције,
– Аутор сноси одговорност по питању ауторских права филма.

Пријава за фестивал подразумева котизацију која износи 500 динара. Котизација за све пријаве пристигле изван Србије износи 5 долара. Котизацију је потребно уплатити до 25. јула како би комисија узела филмове у селекцију. Пријавни формулар као и остале информације о начину пријављивања могу се наћи на сајту www.shortcutfest.net.

Фестивалски жири додељује прве награде у све три категорије, гран-при фестивала, као и специјалну награду за посебан утисак.

Организатори „Short cut“ фестивала организују и изложбу фотографија под називом „Објектив(н)и“, те овом приликом позивају све заинтересоване да уколико желе да учествују на изложби, фотографије са личним подацима и контакт телефоном доставе на shortcutfest@gmail.com са назнаком за фото „Short cut“, од 15. маја, до 30. јула 2018. године. Аутори фотографија нису у обавези плаћања котизације.

Више информација о фестивал и начину пријављивања можете пронаћи на сајту www.turistickikanal.net.