КОНКУРС ЗА ФЕСТИВАЛ „SHORT CUT“

Удружење за медијску афирмацију „Мат“ из Инђије расписује конкурс за овогодишње издање „Short cut“ фестивала који је планиран за 29. и 30. август 2020. године.  На фестивалу се приказују кратки играни, документарни  и анимирани филмови. Фестивал је отворен како за филмове домаћих аутора тако је окренут и ауторима из целог света. Тематика филмова треба да је из области екологије, туризма и живота.

Јавни позив за такмичарски део „Short cut” фестивала траје од 1. до 15. јула. Пристигле радове прегледа селекторска комисија која неће узимати у разматрање радове који садрже увредљиве или агресивне поруке или садржај.

Правила учешћа су следећа:
– Филм не сме да траје дуже од 15 минута,
– Филм не сме бити произведен пре 2018. године,
– Удружење „МАТ“ може користити делове или комплетне филмове у служби промоције,
– Аутор сноси одговорност по питању ауторских права филма,
– Аутори филмова су у обавези да доставе: попуњен формулар, фотографију аутора и филм у формату МПЕГ-4 (преко сервиса www.wetransfer.com или www.transferxl.com), а најкасније до 05.08.2020. године на мејл shortcutfest@gmail.com.
-Аутори чији филмови буду селектовани за фестивал биће обавештени најкасније до 25. јула 2020. године.

На Фестивалу ће бити додељене прве награде за категорију екологија, туризам и живот, затим награда за анимирани филм, Гран-при фестивала као и специјална награда за посебан утисак. Такође ће бити додељена прва награда на фото конкурсу „Објектив(н)и“ који је од ове године такмичарског карактера.

КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЈУ

Организатори „Short cut“ фестивала у оквиру пратећег програма организују изложбу фотографија под називом „Објектив(н)и“, те овом приликом позивају све заинтересоване да уколико желе да учествују на изложби, фотографије са личним подацима и контакт телефоном доставе на мејл shortcutfest@gmail..com, са назнаком за фото конкурс “Short cut”, од 01. до 31. јула 2020. године.

Аутори фотографија за такмичарски конкурс могу послати максимално десет фотографија, величина дуже странице прихватљивих дигиталних фотографија не може бити мања од 3.000 пиксела, тип датотеке може бити само jpg, тј. jpeg и максимална величина датотеке не сме прећи 20МБ.

Телефони за додатне информације: Зорица Банић –  065/ 204 88 11 или Радмила Митровић – 064/ 13 77 694.

Више информација о фестивалу и начину пријављивања можете сазнати на сајту www.shortcutfest.net.

Извор: Општина Инђија