КОНКУРС ЗА КЊИЖЕВНУ НАГРАДУ „СТЕВАН СРЕМАЦ“ ЗА ДЕЛА ХУМОРИСТИЧКО-САТИРИЧНОГ ЖАНРА (ПРОЗА, ПОЕЗИЈА, АФОРИЗМИ)

Обим сваког остварења којим се конкурише за награду не сме превазићи више од 12 страна текста (слова величине 10пт) код прозе, док се поетска остварења, сем појединачног наслова, могу слати и у циклусу до десет песама. Број афоризама је ограничен на обим од десет страна.

Радови морају бити необјављени, потписани именом и презименом аутора са назначеним подациома о адреси и броју телефона аутора. Право учешћа имају сви аутори из земље и иностранства, а поново могу учествовати и аутори награђени на ранијим конкурсима.

Рок пријема радова за конкурс је 10. јун 2022. године. Радове слати искључиво у штампаној форми на адресу: Месна заједница Елемир, ул. Жарка Зрењанина бр. 49, 23208 Елемир, са назнаком „За књижевни конкурс БАЛ У ЕЛЕМИРУ 2022“.

Додељује се укупно три награде: прва у износу од 50.000,00 динара, друга у износу од 30.000,00 динара и трећа у износу од 20.000,00 динара. Одлуку о наградама доноси жири у саставу: Угљеша Шајтинац, Срђан Тешин и Јелена Блануша, а уручење награда обавиће се 24. јуна 2022. године у оквиру програма манифестације „Бал у Елемиру – Сремчеви дани“ у Елемиру.

Извор: Општина Кула