КОНКУРС ЗА МЕЂУНАРОДНУ ИЗЛОЖБУ ФОТОГРАФИЈА „ПРАВОСЛАВЉЕ НА ИНТЕРНЕТУ“

Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото“ из Беочина расписало је конкурс за учешће на 13. Међународној изложби фотографија „Православље на интернету“.

За традиционалну смотру фотографија са православним садржајем треба послати до пет фотографија у електронском облику, формата 20 x 30 cm (20,3 x 30,5) у 300 dpi. Право учешћа на конкурсу имају радови који су претходно објављени на било којој интернет адреси. Фотографије се шаљу на мејл адресу ademovski@gmail.com.

У конкуренцију за избор најуспешнијих улазе фотографије пристигле закључно са 8. октобром ове године. Жири Фото кино и видео савеза Војводине од прихваћених радова изабраће оне који ће се наћи у каталогу и на 13. изложби, чије отварање је заказано за суботу, 10. новембар, у 19.00 часова, у Дому културе у Беочину.

Признања и похвале доделиће се у појединачној конкуренцији и за колекцију, као и награда „Сава Драгојловић“ (установљена 2014. године) за најбољу фотографију домаћег аутора у избору жирија организатора.

Ова културна манифестација која се организује под покровитељством Општине Беочин, први пут одржана 2006. године, приређује се у славу св. исповедника Варнаве Настића, владике хвостанског и беочинског.