КОНКУРС ЗА СУВЕНИР „АПАТИН ГРАД ЈЕЛЕНА“

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ АПАТИН РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ СУВЕНИРА НА ТЕМУ „АПАТИН ГРАД ЈЕЛЕНА“

Апатин је препознатљив широм Србије и региона по јелену – Јелен пиву и Апатинском риту, познатом станишту јелена капиталаца. Од 2017. године, Туристичка организација Апатин стоји иза организације рок фестивала Deer & Beer.

Овај позитивни тренд „сарадње“ Апатина и јеленске врсте настављамо даље! Желимо да наш град још више препознају по јелену и да овај становник апатинских шума постане стални део наше туристичке понуде!

Зато организујемо конкурс за идејна решења сувенира на тему јелена! Уколико сте предузетник, фирма, занатска радионица, уметник… или само појединац са добром идејом, пријавите се!

Пропозиције конкурса:

Конкурс траје до 20. децембра 2020. године.

Предлози се могу предати у просторијама ТО Апатин: лично, сваког радног дана у периоду од 08 до 14 часова; или слањем пакета поштом на адресу Петефи Шандора 2а, 25260, Апатин.

Уз достављен примерак сувенира неопходно је доставити и попуњен образац формулара који се може преузети ОВДЕ, или се може лично преузети у просторијама ТО.

Најбоље сувенире одабраће стручна комисија, а у обзир ће бити узето и мишљење грађана изражено кроз платформе ТО Апатин на друштвеним мрежама.

Критеријуми:

 – естетска вредност

 – практичност производње и паковања

 – оригиналност, креативност

 – могућност продаје и дистрибуције

Победничко решење ће бити награђено вредним наградама, као и другопласирани и трећепласирани предлог. Победници ће такође добити могућност пословне сарадње, односно продаје сувенира путем Туристичке организације.

Приложени лого (може се преузети ОВДЕ ) који ће пратити кампању „Апатин град јелена“ може да буде инспирација за сувенире или основни мотив сувенира, али није нужно, уметничка слобода и слобода интерпретације је такође добродошла.

Извор: Општина Апатин