КОНСТИТУИСАН САВЕТ ЗА ЦИРКУЛАРНУ ЕКОНОМИЈУ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ

КОНСТИТУИСАН САВЕТ ЗА ЦИРКУЛАРНУ ЕКОНОМИЈУ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ

Конститутивна седница Савета за циркуларну економију Привредне коморе Војводине (ПКВ) одржана је у петак, 13. септембра 2019. године, у циљу подизања свести и одговорности о управљању индустријским, комуналним и другим отпадом, вишеструком коришћењу сировина, развоју и примени регулативе из ове области на подручју АП Војводине.

За председника Савета, изабран је Владимир Драговић, генерални директор „DRA Group д.о.о“, Суботица, а за његовор заменика мр Игор Јездимировић, испред Инжењера заштите животне средине, Нови Сад. Чланови Савета су и Велимир Цвејанов, уредник пословног портала „Рециклажа“ из Новог Сада, Золтан Фејеш, директор предузеће „Потисје Бечеј д.о.о“ и Михаил Матески, генерални директор „Greentech д.о.о“.

„Имајући у виду чињеницу да су животна средина, управљање отпадом, циркуларно коришћење сировина и сви други сегменти који су обухваћени овим концептом изузетно значајни не само због испуњавања услова у вези са приступањем ЕУ него, још више, због здравља садашњих и будућих генерација, веома смо задовољни због конституисања овог Савета. Састав овог тела обухвата стручњаке из ове области који изузетно добро познају регулативу, а у исто време, између осталог, сваког дана решавају конкретне проблеме везане за индустријски и комунални отпад. Одлучили смо се за форму савета пошто је ова проблематика значајно шира од појединачних удружења и тиче се подједнако индустрије, услуга и пољопривреде, с тим да је наше удружење оперативно задужено за функционисање“, истакао је секретар Удружења индустрије ПКВ мр Зоран Трповски.

Председник Савета Владимир Драговић се захвалио свим члановима на једногласној одлуци, којом је место председника поверено њему.

„То је за мене велика част, али и велика одговорност и обавеза. Сигуран сам да ћемо постићи видљиве резултате у погледу подизања свести, како у привреди, тако и код свих заинтересованих појединаца и институција. ПКВ је, оснивањем Савета за циркуларну економију, добила низ могућности да у години након обележавања стогодишњице постојања, у оквиру јединственог коморског система, активно учествује у процесу доношења нових прецизнијих прописа, али и да укаже на неправилности и побољша управљање индустријским и другим отпадом на територији АП Војводине“, истакао је Драговић и захвалио се у име свих чланова Савета, председнику ПКВ Бошку Вучуревићу на, како је рекао, великој подршци и помоћи.

Author Image
Lala
%d bloggers like this: