КОНТИНУИРАНА ОБНОВА СЕОСКЕ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, данас је посетио Банатско Велико Село и Нове Козарце. Била је то прилика да из прве руке информише о најургентнијим комуналним проблемама и увери којом динамиком одмиче реконструкција улица и дела пута који спаја Нове Козарце и Руско Село. Разговарајући са мештанима Банатског Великог Села, Марков је поновио да се локална самоуправа већ неколико година залаже за равномеран развој свих села:

– Настојимо да у овом и осталим селима унапредимо путну инфраструктуру. Конкретно, у улици Вука Караџића радови се одвијају планираном динаком. У ранијем периоду обављени су радови у сеоској школи, а предстоји изградња нових клупских просторија на стадиону ФК “Козара”- рекао је Марков. Председник МЗ Банатско Велико Село, Гојко Родић, прецизирао је да је улица Вука Караџића дугачка 700 метара и да је за њену реконструкцију опредељено око 3,3 милина динара. У суседним Новим Козацима, у току је санација улице Крајишка. Рехабилитацијом ће бити обухваћено 980 метара. У ту сврху је опредељено 4,9 милиона динара, а у оба села посао изводи људство и механизација фирме “Градитељ НС”. Њима је поверена и реконструкција дела пута између Нових Козараца и Руског Села. Уговорени посао, који треба да се оконча током октобра, укључује и санацију рускоселске улице Братство – јединство:

– Дужина ове деонице износи 900 метара и то је најважнији путни правац за житеље оба села. За последњу фазу радова издвојено је око 15,1 милион динара, док је вредност читаве инвестиције, започете пре две године, око 60 милиона динара. Висином уложених средстава на конкретан начин доказујемо оно што и причамо, а то је да се сваким даном боримо за квалитетнији живот на селу- рекао је Марков и најавио да је у плану и изградња постројења за пречишћавање пијаће воде. Да ће ово постројење значити мештанима оба села, сагласни су Драгољуб Ћосић, председник МЗ Нови Козарци и Душан Марјановић, председник МЗ Руско Село:

– Спојили смо водоводну мрежу, а у плану је и изградња постројења за пречишћавање воде, заједничког за оба села. Реално гледано, оволико инвестиција нисмо имали раније- казали су они.

Извор: Град Кикинда