KONZERVA U KVARTU

Trodnevni događaj oslikavanja OPENS kampera počeo je danas kod studentskog doma Car Lazar u Novom Sadu. Naredna tri dana, na različitim lokacijama u gradu, mladi novosadski grafiteri koji su pobedili na OPENS-ovom konkursu, oslikavaće strane OPENS kampera koji će naredne godine biti okosnica brojnih aktivnosti i programa Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

“Pozivamo mlade da se uključe u sve naše aktivnosti. I ne samo to, već da oni sami budu inicijatori događaja, programa, projekta i sličnih aktivnosti koje žele u svom gradu. Zato smo i pokrenuli konkurs, sa željom da mladim grafiterima u Novom Sadu pružimo priliku da ostave trag na kamperu koji će obići region i državu tokom naredene godine u sklopu naših programa,” objašnjava portparolka OPENSa, Ivana Miloradov.

Proteklih meseca dana, na OPENSovom sajtu bio je organizovan konkurs u kom su se nadmetali mladi novosadski grafiteri. Među grafiterima sa najviše glasova publike, žiri je odabrao tri najbolja. Filip Stefanović, Aleksa Jovanović i Jovan Lučić pobednici su konkursa.

„Želeo sam da iskoristim priliku da pokažem šta znam. Titula Omladinske prestonice Evrope je veliki reflektor na sve mlade u Novom Sadu i jako je dobro što možemo u svojim sferama interesovanja da je iskoristimo. Ja bojim grad na ovaj način i mnogo mi je drago što sada imam priliku da budem deo nečeg većeg, trajnijeg i nečega što je za moj grad“, kaže jedan od grafitera, dvadesettrogodišnji Filip Stefanović.

Događaj traje tri dana. Subota, 6. Oktobar, rezervisan je za ugao Bulevara cara Lazara i ulice Stevana Musića, dok se u nedelju kamper oslikava na plaži Štrand – ispod mosta. Sem oslikavanja, na događajima OPENS pravi i žurku, sa Djem i osveženja i svako je dobrodošao da ostavi svoj trag.