КОРИСНА ДОНАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНИЈИ ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Власници AMI NAXI и PALAS радија, Слађана и Јовица Батански, уручили су десет бесконтактних топломера Тихомиру Фаркашу, председнику Актива директора школа. Топломери чија укупна вредност износи око 80.000 динара намењени су основним школама, а примопредаји су присуствовали градоначелник Кикинде Николе Лукач и Милене Живков, чланице Градског већа за културу и образовање:

– Донирали смо десет бесконтактних топломера кикиндским школама, а на овај потез определили, пре свега, као родитељи основаца који желе да пруже скроман допринос, како сви очекујемо, што безбеднијем почетку нове школске године. Настојаћемо да и даље помажемо нашој средини – поручила је Слађана Батански. На донацији, али и идеји ове медијске куће да на овај начин пружи допринос почетку нове школске године честитао је градоначелник Кикинде:

– Епидемиолошка ситуације још увек није на најбољем могућем нивоу, али је под контролом. Све превентивне мере у циљу спречавања ширења КОВИД-19 морамо да спроведемо у свим образовним институцијама. Локални буџети и школе већ су финансијски оптерећени због епидемије, а овакав гест супружника Батански, и AMI NAXI и PALAS радија стварно је нешто што је за похвалу. Надам се да ће ово бити само један од поклона у низу јер је најављено да ће се и други привредници прикључити овој акцији- саопштио је Лукач и свим ђацима пожелео срећан полазак у школу:

Да су хуманост и солидарност особине које су нарочито цењене, поготово, у овим кризним временима, указала је Милене Живков, чланице ГВ за културу и образовање. Поред ње, на донацији је захвалио и Тихомир Фаркаш, председник Актива директора школа:

– Све школе спремно дочекују почетак нове школске године. То, поред осталог, подразумева и дезинфекцију дворишта. Располажемо дезинфикационим средствима јер у условима епидемије коронавируса морамо да и даље будемо опрезни, и придржавати прописаних мера. У сеоским и градским школама имамо нешто више од 400 ђака првака, док ће у уторак нова школска година почети за око 5.500 ђака – навео је Фаркаш.

Извор: Град Кикинда