КОСАНА ПОНОВО У ПЕЋИНЦИМА НА ОТВОРЕНОМ

Црнохуморна камерна монодрама „Косана, удовица овдашња“, рађена по тексту Ђоке Филиповића у драматизацији и режији Слободана Станковића, репризно ће бити изведена у Пећинцима у недељу, 23. јуна, на летњој сцени на шеталишту у 20.00 часова.

Главну јунакињу, Косану, тумачи Мерима Радивојевић која је за ову улогу на такмичарским фестивалима регионалног и покрајинског нивоа награђена са чак пет глумачких признања. На Зонској смотри драмских аматера Срема у Беочину половином априла награђена је са две дипломе селектора за најбоље глумачко остварење и најбољи сценски говор, као и две дипломе жирија публике за најбољу главну женску улогу у представи, док ју је жири публике на 30. Војвођанском фестивалу нових театарских форми и монодраме у Бачкој Паланци наградио признањем за најбоље глумачко остварење у представи.

Поред тога, представа је на поменутом фестивалу у Бачкој Паланци почетком јуна освојила две фестивалске награде: признање за иновативност, док је Слободан Станковић добио признање за најбољу драматизацију текста. Представа је једна од шест најбољих у Војводини у категорији нових театарских форми и монодраме.

Извор: Општина Пећинци