KOŠARKAŠI OGNJEN DOBRIĆ I DEJAN DAVIDOVAC ODMERILI SNAGE, MILICA EMINI IH BODRILA

Mlade nade srpskog sporta, Milicu Emini, talentovanu atletičarku iz Novog Sada, i dvojicu košarkaša i timskih saigrača Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca sreli smo u novootvorenoj, prvoj adidas radnji u Novom Sadu. Kroz red dobre zabave tokom basketaškog izazova kada su naše sportske zvezde bodrile učesnike i zauzimale poziciju arbitara, sa njima smo razgovarali o tome šta znači biti profesionalni sportista, koliko vremena kao takvi imaju za zabavu, izlaske, šta su njihovi snovi i kakvi su im planovi za dalje.

Sve troje slažu se u jednom – ukoliko želite da budete vrhunski profesionalni sportista, ne možete imati previše slobodnog vremena. Dok Milica takve trenutke najradije provodi rekreativno se baveći sportom, i to najčešće plivanjem, Dejan se opredeljuje za drugi vid zabave.

„Nedavno sam počeo da igram Sony, zarazili su me timski saigrači! Ono što je zanimljivo i verovatno pomalo čudno, nikada na konzoli ne igram košarku, već je to uglavnom uvek fudbal. Košarka je isključivo za pravi teren“, kaže kroz smeh mladi Zrenjaninac.

Iako na pravom terenu u tandemu izuzetno dobro funkcionišu, Ognjen i Dejan odmerili su snage pre zvaničnog početka košarkaškog izazova u novoj radnji otvorenoj u TC Promenada. Sa ostvarenih 9 poena, bolji je bio srpski reprezentativac Dobrić. Složili su se u šali da je teren bio veoma izazovan i nezgodan.

Momci se poznaju jako dugo, igrali su zajedno još kao klinci, a zajednička igra u seniorskoj konkurenciji produbila je njihovo poznanstvo. Odlično se slažu, vole da provode vreme zajedno, jer su, kako kažu obojica uvek dobro raspoloženi i nasmejani. Davidovac o klupskom kolegi ima samo reči hvale, a dodaje da bi jako voleo da na terenu poseduje Ognjenove „fizikalije“, odnosno način na koji se kreće po terenu, njegovu brzinu, skok… Slažu se i u sledećem – obojica su kao mali imali san da zaigraju u prvoj ligi, a ono o čemu sada sanjaju jeste naravno najviši nivo koji se u ovom sportu može dostići – da postanu deo NBA-a!

Tokom izazova, Milica ih je neprestano bodrila i družila se sa posetiocima u adidas radnji, a u pauzama nam je pričala o svojim atletskim počecima.

 „Kao mala, prvo sam trenirala plivanje, ali nije mi se sviđalo da ulazim u hladnu vodu. Zato sam i napustila ovaj sport. Atletiku sam gledala neprestano, sećam se da sam umela da provodim sate zakucana za televiziju! Bila sam opsednuta njome, želela sam da i ja izađem na stazu. To je bilo u vreme kada je Ivana Španović počela da se takmiči, stalno sam je gledala. Najviše su me privlačile trkačke discipline, posebno prepone – uvek sam imala osećaj da je to baš za mene“, sa ponosom ističe Milica, koja trenutno juri normu od 8.24 sekundi za Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani, zakazano za mart naredne godine u Glazgovu.

Naša najbolja mlada preponašica kaže da je jedan svoj veliki san već ostvarila. Od 2012. godine bez prestanka je gledala trku na kojoj je učestvovala Sali Pirson, njen idol.

„Sali je 2012. godine imala Svetsko prvenstvo u Istanbulu i tamo je istrčala lični rekord i uzela zlato. Ja se sećam, gledala sam to i navijala za nju, i tada sam rekla sebi da i ja moram tako jednog dana. I zamislite, ispalo je da 2017. godine idem na Balkansko prvenstvo baš u toj hali u kojoj je ona bila prva. Konkurencija je bila jaka, ali sam ipak osvojila zlato, sa ličnim rekordom“, kaže Milica, koja sebe opisuje kao običnu devojčicu, uvek nasmejanu, veliku ljubiteljku treninga, sa ogromnom željom da se oproba u svakom sportu.

Nakon što su najboljim učesnicima izazova uručili vredne adidas nagrade, naši vrhunski sportski talenti vraćaju se svojim svakodnevnim obavezama. Iako su svi do sada ostvarili deo svojih snova, novi izazovi ih teraju da budu još bolji i uspešniji iz dana u dan.