KOŠARKAŠI SPARTAKA U VIŠEM RANGU

Pobedom u Čačku, u meču protiv Železničara, košarkaši Spartak Office Shoesa obezbedili su i matematički mesto u višem rangu takmičenja, odnosno u Košarkaškoj ligi Srbije, dva kola pre kraja, navodi subotica.info. Bez obira na to, iz Spartaka poručuju da žele da nastave pobedonosni niz, koji traje već četrnaest utakmica, te da silovito uđu u viši rang.

Priliku da se još jednom predstave domaćoj publici, pa i da budu nagrađeni za povratak Subotice na košarkašku mapu Srbije, Golubovi će imati u subotu, 26. marta, kada od 17 sati u Hali sportova dočekuju ekipu Borca iz Zemuna.

Govoreći na konferenciji za štampu Filip Barna je naglasio koliko je pobeda protiv Železničara bila bitna za Golubove, pa je nastavio: – Nakon što smo obezbedili mesto u Prvoj ligi sada želimo da u subotu i obezbedimo prvo mesto. Kao i u svaki meč idemo maksimalno koncentrisani, sa idejom da od početka nametnemo naš ritam. Biće nam lakše uz podršku publike, jer je to uvek dodatni vetar u leđa za nas.

Srećko Sekulović, trener Spartaka, istakao je kako je po dolasku postavio tri prioriteta, ulazak u Prvu ligu, gde je Spartaku i mesto, overu prvog mesta i niz bez poraza. – Momci to osećaju istu. Imamo snagu, imamo dobru atmosferu. Ponosan sam na momke koji su uradili svoj posao, transformisali su se u jednu sjajnu ekipu i bilo mi je zadovoljstvo da ih vodim. Što se Borca tiče, oni sada imaju manje zvučnih imena nego u prvom meču, ali sada možda i bolje igraju. Imaju više mladih košarkaša koji su željni košarke, željni dokazivanja. Agresivniji su i brži su. To smo već osetili kada smo igrali u Zemunu, u većem delu meča je bio egal, pa smo uspeli da ih dobijemo. Radili smo dobro, i treba da pobedimo u poslednjoj utakmici u Subotici u ovoj sezoni. Zato i pozivamo publiku da dođe, da uživamo zajedno i da kroz ovu pobedu uživamo na prvom mestu.

Izvor: subotica.info