KОВИН: ДЕЗИНФИКОВАНЕ УЛИЦЕ, ПРИСТУПИ И ТРОТОАРИ У СВИМ НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА ОПШТИНЕ – БРАВО ЗА ВАТРОГАСЦЕ И ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Током викенда за нама, 28. и 29. марта, по налогу Општинског штаба за ванредне ситуације, извршена је дезинфекција приступних путева-прилаза, тротоара на фреквентним тачкама и свих улица у Ковину и насељеним местима општине Ковин.

Дводневну акцију извели су добровољни ватрогасци и пољопривредници-добровољци, који су за потребе обављања овог важног посла у време ванредног стања дали своје тракторе. Дезинфекционо средство, натријум хипохлорит, обезбедио је „Ковински комуналац“, а акцијом су координирали, у име Општинског ватрогасног савеза Јовица Ивковић и у име Општинског штаба Петар Чолаковић, задужен у ОУ Ковин за ванредне ситуације. 

Посао је започет у суботу увече истовремено на територији целе општине Ковин, када су дезинфиковани тротоари и прилази важним објектима, као и приступи фреквентним местима. Учествовало је 29 добровољних ватрогасаца и утрошено је 1670 литара воде и сразмерно дезинфекционог средства.

Јуче, 29. марта, дезинфиковане су улице, у акцији изведеној такође истовремено у Ковину и свим насељеним местима општине: Плочици, Скореновцу, Гају, Дубовцу и Шумарку, у Баваништу, Малом Баваништу и Белом Брегу, Делиблату, Мраморку.

У недељној акцији учествовало је 20 пољопривредника и 8 добровољних ватрогасаца, са 19 трактора опремљених прскалицама и 2 ватрогасна камиона. За дезинфекцију улица на територији целе општине укупно је утрошено близу 59 хиљада литара воде и сразмерно дезинфекционог средства (58.960 литара воде и 58,96 литара натријум хипохлорита).

О успешној акцији, уз велику захвалност нашим суграђанима добровољним ватрогасцима и пољопривредницима, најбоље говоре фотографије са терена у прилогу ове вести.  

Извор: Општина Ковин