КОВИН: ДИСТРИБУЦИЈА ПАКЕТА ПОМОЋИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ СА ПРИМАЊИМА НИЖИМ ОД 30.000 ДИНАРА

Пензионери ковинске општине, они са најнижим примањима, добиће пакет помоћи у вредности од 2.268 динара који садржи основне животне намирнице и средства за хигијену. Наредбом Општинског штаба, потом и закључком Привременог органа општине Ковин, обезбеђено је 3299 пакета за помоћ старијим лицима са примањима нижим од 30.000 динара.  У плану је да до Ускршњих празника ови пакети стигну на кућне адресе. 

У вези са Закључком Покрајинске Владе и Наредбом Општинског штаба, привремени орган  општине Ковин донео је Закључак којим се одобрава набавка 3.299 пакета за кориснике пензија са примањима нижим од 30.000 дин.на територији општине Ковин, а на основу списка Републичког фонда  за инвалидско пензијско осигурање. 

,,На седници Привременог органа утврдили смо састав пакета који ће бити дистрибуиран на кућне адресе. Дали смо сагласност на вредност пакета у износу од 2.268 дин. Укупан износ пакета је 7 милиона 482 хиљаде динара. Такође, дата је  сагласност за набавку и дистрибуцију ових пакета на кућну адресу корисника. Наложили смо Центру за социјални рад Ковин да у сарадњи са повереницима цивилне заштите за територију наше општине организују расподелу и дистрибуцију пакета на кућне адресе“, изјавила је Сања Петровић, председница Привремног органа општине Ковин и додала: ,,Захвална сам великом броју волонтера што улажу напор да изврше што пре дистрибуцију“, рекла је Петровић и најавила да ће велики број пензионера са овог списка добити пакете пре Васкрса, а можда и сви они. 

Говорећи јуче за локални Бус радио, Сања Петровић се осврнула и на тренутну ситуацију у вези са епидемијом ЦОВИД-19 у ковинској општини. 

,,У нашој општини ситуација је под контролом. Поновљена су нека сумњива тестирања од стране струке. После поновљених резултата, тестови су показали да су особе негативне. На данашњи дан у нашој општини има званично 2 регистрована случаја“.

Командант Општинског штаба апелује на суграђане да остану у својим домовима, да се придржавају прописаних мера које доноси Влада Србије у консултацији са струком. 

Као и увек у кризним ситуацијама, а посебно током ванредних стања, и бројни волонтери Црвеног крста Ковин укључили су своје ресурсе у припрему пакета помоћи пензионерима. У овој активности учествовало је 11 црвенокрсташа, обучених раније кроз програм „Деловање у несрећама“, објављено је између осталог на фејсбук страници ЦК Ковин. 

На фотографијама уз ову вест видљива је снага добровољаца, заједно у хуманој мисији су добровољци цивилне заштите, Црвеног крста и други солидарни суграђани.

Извор: Општина Ковин