“КОЗАРИНЕ” СЛУЖБЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ ПОД КРОВОМ, НА БАЗЕНИМА НОВИ САДРЖАЈИ

Опредељење локалне самоуправе да жели додатно да унапреди спортску инфраструктуру, у граду и селима, потврђују и улагања у објекат на стадиону ФК “Козара” у Банатском Великом Селу. Под кров су стављене службене просторије, свлачионице и теретана, објекат у који је град Кикинда инвестирао осам милиона динара. Како објекат изгледа након прве фазе изградње уверили су се Никола Лукач, градоначелник Кикинде и његова заменица Дијана Јакшић Киурски:

– Издвајање из градског буџета за унапређење и развој спорта и омладине апсолути су приоритет локалне самоуправе и то у континуитету. Циљ оваквих улагања јесте обезбеђивање квалитетнијих услова за тренирање, рекреацију и бављење спортом. Тражићемо могућност да за наставак радова обезбедимо средства из покрајинског буџета. Улагање у спортску инфраструктуру у овом селу има посебан значај, јер је Банатско Велико Село изнедрило сјајне фудбалере, рукомета… Град ће се трудити да обезбеди континуитет улагања у овакве и сличне објекте- наговестила је заменица градоначелника. За Николу Лукача, градоначелника Кикинде, нема дилеме ко је један од најуспешнијих спортских колектива у нашој средини:

– То је “Козара”, а као што сам раније већ изјавио, желимо да улажемо у спортску инфраструктуру, у граду, али и у сеоским срединама. Овај спортски објекат биће на понос “Козаре” и свих мештана. У намери смо да, у естетском и функционалнијем смислу, додатно уредимо и отворене базене. О значају овог објекта не треба трошити речи. Међу ретким смо локалним самоуправама која има отворене базене на две локације. Идеја је да овде мало садржаје променимо и оплеменимо. Неће то бити велика улагања, али ће бити функционална како би купачима из наше средине, али и суседне Румуније, било још лепше и угодније – казао је Лукач. Председник МЗ Банатско Велико Село, Гојко Родић, потврђује да се мештани поносе фудбалским српсколигашем, али и отвореним базенима:

– Пре почетка летње купалишне сезоне, санираћемо уско грло код малог базена и напукли бетон. Претходне године су замењене плочице- навео је Родић.

Извор: Град Кикинда