КРАМЕРОВА УЛИЦА У КУЛИ У ЗНАКУ СТАРОВРЕМЕНСКИХ АУТОМОБИЛА

Крамерова улица у Кули данас је у знаку старовременских аутомобила. Нешто после 10 часова уз пратњу мажореткиња, бубњарске групе и старовременских мотора почела је Међународна изложба олдтајмера. Посетиоци су уживали у великом броју импозантних олдтајмера, од којих најстарији датира још из 1922. године. Ова манифестација има и међународни карактер с обзиром да учествују аутомобили из Мађарске, Словеније, Хрвтске, Македоније, Босне и Херцеговине и Аустрије. Организатори ове заиста посебне манифестације су Српски савез за историјска возила и Међународни олдтајмер клуб Суботица, а покровитељи су Туристичка организација општине Кула и општина Кула.
Испред Општине Кула, захвалнице власнику најстаријег аутомобила марке Buick sport roadster и Међународном олдтајмер клубу из Суботице уручио је председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је  поводом овог догађаја изјавио да је изузетан успех други пут организовати једну овакву манифестацију и то на међународном нивоу, с обзиром су осим старовременских аутомобила посетиоцима представљени и олдтајмер моторићи Апенци из Словеније. Миљанић је навео да огроман број посетилаца данас указује на то да ће ова манифестација постати традиција. Председник је искористио прилику да најави сутрашњу трку Картинг трку Кула на картодрому у  Кули.

Филип Бјелица, председник Међународног олдтајмер клуба Суботица, искористио је прилику да подели своје импресије данашњом изложбом и да се захвали локалној самоуправи и председнику општине на сарадњи и подршци истакавши да преговори са Туристичком организацијом општине Кула трају још од прошле године и да су ти преговори данас изнедрили једну манифестацију овог спектра. Када су у питању планови за будућност Бјелица истиче да ће ова изложба свакако постати традиција с обзиром да је сарадња овог клуба, локалне смаоуправе и Дамјана Миљанића изразито добра и обећавајућа.

Након свечаног отварања и поделе захвалница посетиоци су могли да разгледају заиста раритетне аутомобиле и да уживају у живој свирци бенда који је наступио музиком пригодном за једну овакву манифестацију.

Извор: Општина Кула