KREATIVNA RADIONICA GOSPOĐINAČKIH MALIŠANA

Saradnja između biblioteke u Gospođincima i učiteljice Vesne Jović i njenih učenika iz osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, traje već devet godina.

Za to vreme organizovane su mnoge radionice na različite teme u kojima su deca uvek rado učestvovala.

Današnja radionica je bila na temu „Domaće i divlje životinje koje poznajemo“, a kao materijal se koristio plastelin, kojeg se mi odrasli sećamo iz naših školskih dana.

Vredne ruke učenika drugog razreda pod budnom kontrolom, i pomoći njihove učiteljice veoma su brzo napravile što je od njih zahtevano na ovoj  radionici.

Bibliotekaraka Snežana Krvopić se pobrinula da svoje može se komotno reći poznanike počasti bombonama i sokićima.

Tom prilikom izjavila je sledeće:“Deca se od malih nogu uče da vole knjigu i da im je ona i te kako dobar drug u njihovim životima.Ove radionice imaju za cilj da oni izgrade svoju kreativnost, i da stvore osećaj slobode dolaska u biblioteku.

Većina njih je već počela da dolazi i uzimaju knjige na čitanje.Njihovi drugari koji su pre devet godina počeli da dolaze u biblioteku to čine i sada kada su već srednjoškolci a činiće to i kada postanu zreli ljudi i biće korisni članovi društva“.

Saznajemo da će radovi sa ove radionice biti izloženi u izlogu biblioteke.

Ovo će biti dobra prilika svim meštanima da ih vide i da ih pohvale kako njima tako i onima koji nisu bili u prilici da dođu do biblioteke.

Pitali smo decu koliko vole ove radionice i rad na njima, jednoglasno su odgovorili „Jako volimo“.

Opšti zaključak je da su ovakve aktivnosti drage deci, treba ih imati mnogo više, a za sve to je potrebno samo malo dobre volje koju učiteljica Vesna Jović i njihova bibliotekarka “ tetka Sneža „, kako je deca zovu, imaju.

 

Za vojvodjanske.rs: M. Živković