КРЕЋЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

У понедељак, 02. септембра, након два и по месеца одмора, почиње нова, школска 2019/2020. година. У девет основних школа у општини Врбас све је спремно за прво звоно, а претходних дана у свакој установи организован је свечани пријем ђака првака.

У Основној школи „20. октобар“ пријем првака организован је у дворишту установе, а добродошлицу новим ђацима први су пожелели ученици четвртог разреда и девојчице из плесног студија „Монмираж“ Удружења српско-руског пријатељства „Род“, који су учествовали у приредби. Сретан почетак нове школске године ученицима су пожелели и представници Школске управе из Новог Сада и општине Врбас.

Ново је да ће од ове године у две школе почети да се одвија једносменска настава. Ради се о Основној школи „Бранко Радичевић“ у Савином Селу и Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Врбасу.

Иначе, прво полугодиште трајаће до 23. децембра 2019. године, закључно са понедељком, предвиђено је правилником о школском календару за основне и средње школе на територији Војводине. Након зимског распуста, ђаци ће се вратити у школске клупе у среду, 15. јануара 2020. године, а завршетак наставне године зависи од наставног плана за основне и средње школе, а за највећи број ђака она се завршава 16. јуна. Ученици основних школа неће имати ни једну наставну суботу, док ће средњошколци имати две, и то 16. новембра 2019. године и 18. јануара 2020. године.

Извор: Општина Врбас.