КРЕНУО НА ПУТ СА ПУНИМ КОФЕРОМ ЛЕКОВА

Цариници су у раним јутарњим часовима 9. августа 2018. године на аеродрому „Никола Тесла“ спречили једног путника да са пуним кофером лекова, чија се вредност процењује на готово 35.000 евра, отпутује у Шведску.

Захваљујући рентгенској контроли пртљага коју пред само укрцавање на лет спроводи служба безбедности аеродрома, примећено је да се у пртљагу српског држављанина из Земуна налази велика количина лекова.

Цариници су путника спровели у просторије царинске испоставе и утврдили да се он упутио у Гетеборг поневши у ручном пртљагу 6.200 таблета “Tamol – XX“ од 200мг у ринфузу, 136 кесица Камагре од 100мг, 300 таблета лека “Ksalol“ од 1мг. и 200 таблета “Rivotril“ од 2мг.

Препарати Тамол и Камагра су на омотима имали ознаку да су пореклом из Индије, док су Ксалол и Ривотрил пореклом из Србије.

Тамол се користи за ублажавање болова и припада групи медикамената која има опојно дејство, Ксалол припада групи бензодијазепина и служи за лечење анксиозности и напетости, Ривотрил се пак користи у лечењу епилептичних напада, док је Камагра лек за потенцију. 

Подсећамо да се готово идентичан случај на аеродрому догодио и крајем марта када су у кријумчарењу лекова ухваћена два путника из Београда и Сурдулице, који су се такође упутили у Шведску, а у чијим је коферима откривено преко 40.000 таблета “Tamol – XX“ од 200мг у ринфузу.