КРИЈУМЧАРЕНЕ ЦИГАРЕТЕ ОТКРИВЕНЕ У РЕЗЕРВОАРУ КАМИОНА

На излазу граничног прелаза Ватин, ка Румунији, цариници су око поноћи 13. маја 2020. године спречили кријумчарење готово 5.500 паклица цигарета скривених у резервоару једног камиона.

Кријумчарење цигарета је откривено на прелазу Ватин, када је на ред за редовну излазну контролу пристигао камион новопазарских регистарских ознака којим је управљао 52-годишњи возач из Новог Пазара.

Возач је тврдио да осим грађевинских блокова које је превозио ка Румунији у камиону нема ничег што би требало да се пријави.

Међутим, цариници су током иницијалног прегледа возила уочили неправилности у звуку у пределу резервоара. Због тога је камион подвргнут детаљној контроли на лицу места.

Бустером, уређајем за мерење густине материје, потврђене су сумње царинских службеника, јер је присуство течности детектовано само на почетку резервоара, а како се одмицало ка средини, вредности су указивале на присуство чврсте материје.

Цариници су потом резервоар прегледали и изнутра користећи фибер оптику, а микро камера тог уређаја потврдила је да је преграђен лимом.

Због тога је пробушена контролна рупа на задњем делу резервоара и тада су се пред службеницима указале кријумчарене цигарете.

На резервоару је потом направљен већи отвор кроз који су цигарете могле да се изваде и убрзо је откривено да се у преграђеном делу резервоара овог камиона крије 5430 паклица цигарета “Golden Bird“ без акцизних маркица.

Против возача је покренут прекршајни поступак, а камион и кријумчарене цигарете ће бити под царинским надзором до његовог окончања.