КРИЈУМЧАРИЛИ ГАРДЕРОБУ ЗА ЛЕТО И ПЛАЖУ

Цариници су у сарадњи са полицијом 22. маја 2018. године, на улазу граничног прелаза Хоргош, у два наврата спречили кријумчарење женске гардеробе за летњу сезону.

Када је „Шкода Октавија“ будванских регистарских ознака којом је од Будимпеште до Будве путовао 53-годишњи црногорски држављанин са супругом стигао на ред за царинску контролу, путници су рекли да немају ништа да пријаве.

Аутомобил је ипак одвојен за детаљан преглед када је у коферима у гепеку пронађено скоро 100 италијанских купаћих костима „леонардо“, „хелоу бикини“, „Д&М“, али и око 700 марама без робних марки.

Још један путник, држављанин Србије, такође је покушао да превезе непријављену робу у „пасату“ италијанских регистарских ознака који је путовао из Италије ка Румунији.

60-годишњи возач и путница са њим рекли су цариницима да немају ништа да пријаве, али је откривено да су нешто прећутали.

У два кофера у гепеку, али и на задњем седишту у 4 џака, налазило се око 450 комада женских одевних предмета – туника, блуза, хаљина, сукњи и сакоа, који су били прекривени личним стварима путника.

Највише је било блуза око 150, скоро 100 сакоа, више од 70 хаљина, 30 сукњи, готово 60 туника и више од 40 комплета.