KRKOBABIĆ NE ZNA PROBLEME SELA I POLJOPRIVREDNIKA

Liga socijaldemokrata Vojvodine iznenađena je idejom organizatora Sajma zemljoradničkih zadruga da se ova manifestacija ne održi u nekom od vojvođanskih sela.

Još više smo iznenađeni velikim optimizmom o oporavku sela koji širi ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić.

Ministar Krkobabić je na otvaranju ove manifestacije uputio snažne reči hvale projektima za razvoj sela koje vodi ministarstvo na čijem je čelu on.

Umesto fotografisanja u sportskoj dvorani, ministar Krkobabić mogao je posetiti neko od polupraznih sela u Vojvodini i da postavi pitanje meštanima šta misle o ukidanju ambulanti, apoteka, škola ili vrtića.

U toku posete nekom od sela mogao je lično da se uveri u stanje putne mreže i atarskih puteva, te da proveri nivo opremljenosti protivgradnih stanica, koje su veoma važan segment u životima poljoprivrednika.

Nažalost, marketing i priča o „procvatu“ zadrugarstva uvek su bolje od realnog sagledavanja problema.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, na kraju, pita ministra Krkobabića da li je i on glasao za nedavnu odluku Vlade Srbije da se gradu Beogradu iz sredstava tekuće budžetske rezerve isplati devedeset miliona dinara. Nije li bilo logičnije ta sredstva uputiti u neko od sela koje umire?