„КРОС РТС-А КРОЗ СРБИЈУ“ ОКУПИО 470 КИКИНДСКИХ МАЛИШАНА

У организацији Министарства просвете Републике Србије, у дворишту Економско – трговинске школе у Кикинди, по трећи пут је у нашем граду организован КРОС РТС-а, највећа атлетска манифестација у Европи, уз учешће деце и младих из 1.800 школа и 170 вртића, на ком је учествовало и око 470 малишана Предшколске установе “Драгољуб Удицки“. Прво место у конкуренцији девојчица освојила је Хана Жувела из „Плавог чуперка“, друга је била Нера Јовић из „Микија“, а трећа Тамара Тифембах. Међу дечацима, најбржи је био Тадија Малогајски из „Бамбија“, други је на циљ стигао Лазар Живановић из „Микија“, а трећи Јован Жигић из „Плавог чуперка“. Овом спортском дешавању присуствовали су Драган Пецарски и Валентина Мицковски, чланови Градског већа.

“Крос РТС-а кроз Србију први пут је организован пре више од три деценије, а од једнодневног међународног такмичења, прерастао је у целогодишњу спортско-образовну манифестацију. За предшколски узраст је веома важно физичко васпитање, како би деца стекла здраве животне навике. Здравље деце нам је свима на првом месту“, истакао је Пецарски.

Ово је трећи пут да се кикиндска „Предшколска установа“ прикључила највећем и најмасовнијем крос такмичењу:

“Овај крос је веома важна манифестација, јер промовише спорт код најмлађих. Малишани се на овај начин доказују, а уједно и уче о значају физичке активности“, додао је Дејан Ивановић, сарадник за спорт и физичко васпитање у ПУ „Драгољуб Удицки“.

Извор: Град Кикинда