КРУЖНИ ТОК ВАЖАН И ЗА БУДУЋУ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ

Изградња кружног тока на улазу у Кикинду, из правца Башаида, у пуном је замаху, а неимари кажу да ће преостале радове окончати за месец и по. Да послови започети 12. августа теку планираном динамиком, уверио се и Павле Марков, градоначелник Кикинде. Вредност ове инвестиције је око 50 милиона динара:

– Из градског буџета определили смо око 17 милиона, а преостала средства ЈП “Путеви Србије”. Ова пројекат је веома важан за Кикинду и због будуће индустријске зоне “Расадник”. Када је 2016. донета одлука о изградњи нове индустријске зоне, наметнуо се проблем приласка истој. Подсећам да смо се пре неколико година одлучили и за измену слике овог дела града и оживљавања целокупне области. Нешто смо на том плану већ урадили. Након завршетка кружног тока, фокусираћемо се на изградњу саобраћајница у самој индустријској зони- указао је Марков и наставио:

– Иако је првобитно било планирано да овај кружни ток буде изграђен током прошле године, морам да кажем да нисмо изгубили пуно времена, нити смо пропустили неке активности. Важно је да ускоро стижемо до циља- навео је Марков. Шеф градилишта, Зоран Телечки, потврдио је да је досад окончано око 90 одсто земљаних радова:

– Постављени су нови општички и подземни каблови за високи напон. За недељу дана следи израда слојева од туцаника- казао је Телечки. Овај посао поверен је фирми “ Градитељ НС”, док је кикиндски “Градитељ” ангажован као подизвођач.

Извор: Град Кикинда