КУЋА У ЗРЕЊАНИНУ ПУНА КРИЈУМЧАРЕНОГ АЛАТА ВРЕДНОГ ПРЕКО 20.000 ЕВРА

Цариници су 22. априла 2019. године, на позив полиције, у једној кући у Зрењанину запленили 118 комплета разног алата за који нису плаћене никакве увозне дажбине, а  чија је вредност већа од 20.000 евра.

У кући 50-годишњег српског држављанина полиција је затекла већу количину алата, због чега су позвали царинике да провере случај и спроведу контролу из своје надлежности.

И заиста, ушавши у кућу, цариници су већ у ходнику затекли наслагане комплете алата од којих је најзаступљенија марка била „хилти“ (37 комплета), „бош“ (35 комплета), „макита“ (22 комплета) и разних других („милвоки“, „хитачи“, „dewalt“, „paslode“, „tjep“ и „rems“).

У комплетима алата којих су биле пуне и остале просторије, као и двориште, најзаступљеније су биле бушилице, а да власник притом није имао никакву пратећу документацију за сву ту робу коју је држао у кући.

Он је цариницима рекао да је трговац који робу набавља на црно од продаваца који је доносе из Француске, Немачке и Холандије, да би је потом продавао преко интернета и огласа.

Заплењени алат смештен је у царински магацин у Зрењанину до окончања прекршајног поступка против власника.