КУЋИЦЕ ЗА ПТИЦЕ ОД ЖЕНСКЕ РУКЕ И ДЕЧЈЕ ЉУБАВИ

Од септембра, Удружење Вилин салаш из Марадика улази у реализацију општинског пројекта „Сачувај, заштити и нахрани“, а реч је о прављењу кућица за птице у којем ће учешће узети деца основне школе из тог села.

Удружење Вилин салаш је постоји тек три године а окупља жене из Марадика које шију, везу, пеку колаче, праве зимницу и разна слатка и све то пласирају на тржиште путем манифестација на којима учествују. Многима од њих је то један вид релаксације али и леп осећај припадања групи где се друже. Група за циљ има не само производњу, већ су често део разних пројеката у које су укључена деца из основне школе.

Жене из Вилиног салаша неретко доводе и своје мужеве на редовна окупљања и тврде да су мужеви исто равноправни чланови. Свакако, оно где су се показале јесу разни пројекти у којима су учествовале и по којима су препознатљиве. Један од таквих пројеката је предстојећи пројекат општине Инђија где су им одобрена средства за израду кућица за птице под називом „Сачувај, заштити и нахрани“, а реализоваће га у сарадњи са децом сеоске основне школе.

Вилин салаш је назив који није случајно одабран. Наиме, жене из удружења кажу да су све жене виле и да је суштина њиховог рада у помагању јер и њима други помажу те да се тако круг добре енергије шири и наставља.

Извор: РТВ