КУД „ИЗВОР“ ИЗ НАКОВА ОБЕЛЕЖИО 20 ГОДИНА РАДА И ПОСТОЈАЊА

Свечаним целовечерњим концертом у биоскопској сали, Културно уметничко друштво “Извор“ из Накова обележило је 20 година рада и постојања. Наступили су извођачки састав, две ветеранске групе и две дечје фоклорне секције. Уочи концерта посетиоци су имали прилику да погледају поставку уметничких радова уметнице Саре Васић. Овом догађају присуствовали су Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника, Младен Богдан, председник Градског парламента и Валентина Мицковски, чланица Градског већа.

“Континуитет на ком ће се радити значиће да ће се наставити са сјајним фоклором као што су то чинили и до сада, али и чувати праве вредности које свако село има и које треба да истиче, попут културе, традиције и обичаја. Доказ да културно уметничка друштва у својим селима привлаче пажњу својих мештана јесте увек пуна сала као што је то било и у Накову, а посебно ми је драго што има пуно младих људи, који ће наставити ову причу и лепу племениту мисију очувања традиције“, рекла је Дијана Јакшић Киурски.

КУД данас окупља 70 редовних чланова у две дечје фолклорне секције и извођачком саставу, а започето је и оснивање женске певачке групе:

“Двадесет година потојања заиста није мало, имало смо жељу да окупимо што више људи који су на било који начин прошли кроз наше друштво. Поред тога што нам је циљ био да покажемо шта све радимо и чиме се бавимо, публика треба да зна да негујемо велико пријатељство и да нам је увек драго да се видимо са свима. Позвали смо две певачке групе које су некада радиле при друштву, као и мушку певачку групу, тако да нам је заиста драго што су се сви одазвали нашем позиву“, објаснила је Сања Роквић, председница КУД “ИЗвор“, Наково.

Уочи концерта посетиоци су имали прилику да, у холу биоскопа, погледају поставку уметничких радова Саре Васић:

“Моје слике показују љубав према православљу, што је у складу са мојим брендом који сам осмислила. Уметношћу се бавим од када знам за себе, а порука посетиоцима изложбе је да је уметност свуда присутна и само је треба искористити на најбољи начин“, истакал је Сара Васић, уметница.

Извор: Град Кикинда