KUGLAŠI SPARTAKA IZBORILI PLASMAN U EVROPSKO TAKMIČENJE

Kuglaši Spartaka su pobedom u poslednjem kolu Super lige protiv Crvene Zvezde osvojili treće mesto i po prvi put u svojoj istoriji se plasirali u Evropski kup, navodi subotica.info.  

Subotičanima je za osvajanje trećeg mesta bila neophodna pobeda u posledjem 18. kolu nad Crvenom Zvezdom u Beogradu. Slavio je Spartak sa 6:2 (3.409:3.324), za veliku radost i plasman u jedno od evropskih takmičenja. Odlično su otvorili meč subotičani, nakon napetog početka uspeli su da povedu sa 4:0 i 118 čunjeva vička od rivala. Došlo je do malog opuštanja nakon ubedljivog početka, međutim to nije ugrozilo konačnu pobedu. 

Pero Skenderović predsednik kuglaškog kluba Spartak ističe veliki uspeh ove ekipe – Nikada nismo igrali evropske kupove. Pred ovu sezonu smo gajili nade da bi tako nešto moglo da se desi, iako je konkurencija bila izuzetno jaka. Sada, kada vidimo da su iza nas ostale ekipe poput Partizana, Metalca, Beograda, pa i Crvene zvezde, možemo da zaključimo da je subotički Spartak zaista bio najprijatnije iznenađenje sezone.

– Evropski kupovi bi trebali da se odigraju u septembru mesecu. Imamo dovoljno vremena da odradimo prilično obiman zadatak priprema. Očekujem i da se bar nešto malo pojačamo. Trudićemo se da do septembra zaokružimo sve, a nadamo se i maloj pomoći lokalne samouprave odakle su nam nedavno izašli u susret nabavkom sportske opreme za naš tim – rekao je Pero Skenderović.

Izvor: subotica.info