КУЛА ДОМАЋИН ПРВЕНСТВА ВОЈВОДИНЕ У ПИКАДУ ЗА СПОРТИСТЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У Кули је одржано првенство Војводине у пикаду спортиста са инвалидитетом. Домаћин овог такмичења је Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Кула, уз организацију Спортског савеза инвалида Војводине, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а само такмичење део је програма „Србија без баријера“ Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Председник Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Кула, Драган Ђумић, рекао је да прижељкује добар резултат, те да не би било изненађење да победнички пехар остане у Кули. Ипак, Ђумић наглашава и то да је главни циљ такмичења дружење и међусобно пријатељство и солидарност свих општинских организација које су учествовале:

„На овом такмичењу присутне су организације из свих места Војводине. Не знам како ће наше друштво проћи што се тиче резултата, то је све ствар среће, резултат може у тренутку да буде и добар и лош. Надам се, ипак, да ће данас бити добар резултат, бољи него што смо имали прошле године. Много смо уложили труда и вредно смо тренирали да би се ове године боље показали. Екипу ДСРИ Кула чине Јанко Радовић, Далибор Радуловић, Мирјана Мићуновић и Марта Мушовић и не сумњам да ће нас представљати у најбољем могућем светлу“.

Спортски савез инвалида Војводине окупља особе са инвалидитетом са територије АП Војводине без обзира на пол, узраст и категорију инвалидности који могу и желе да се баве спортско рекреативним активностима. Тренутно савез окупља 12 чланица, а функцију председника обавља Милорад Килибарда, који је и присуствовао такмичењу у Кули. Говорећи о календару такмичења за ову годину, Килибарда је истакао да је ово прво такмичење, те да је наредно такмичење у куглању у марту, а домаћин ће бити Нови Сад:

„Ми сваке године имамо јасно дефинисан календар такмичења и ово је прво такмичење по распореду ове године. Данас овде учествује 12 општинских организација из Кикинде, Панчева, Зрењанина, Куле, Врбаса и многих других места, а, када је о екипама реч, њих чине два мушкарца и две жене и на крају се резултати сабирају. Све остало реализујемо у складу са календаром такмичења, а поред пикада, дисциплине које су заступљене су куглање, шах, атлетика, спортски риболов, висећа кугла, стони тенис, пливање и стрељаштво, дакле сви они спортови којима се баве и особе које нису инвалиди“.

Извор: Општина Кула