КУЛА ИНВЕСТИТОРИМА НУДИ 13 ХЕКТАРА У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ – СЕВЕПЛАНТ ВЕЋ ПОЧЕО ПРОИЗВОДЊУ, УСКОРО КРЕЋУ ФИОРАНО И ЕУРОИН

У Општини Кула би до краја 2018. године требало да се отвори 500 нових радних места, а председник скупштине Општине Кула Велибор Милојичић каже да у понуди има још 13 хектара потпуно опремљеног земљишта у индустријској зони.

– Постоје заинтересовани инвеститори и ми се надамо да ћемо наставити са продајом плацева у тој зони, што ће нам даље донети и велики број нових радних места – наводи Милојичић и додаје да су нове инвестиције једина шанса за смањење незапослености у овој општини.

Тренутно Кула, са око 40.000 становника, има преко 4. 000 незапослених и већ трећу деценију заредом једна од најнеразвијенијих општина Бачке.

Иначе, до краја ове године требало би да са радом почну два погона у новој Индустријској зони у Кули, Фиорано који припада групи Calzedonia и производити доњи веш, запослиће 300 радника, те Еуроин, фабрика обуће у којој ће посао наћи 160 радника.

У компанији Фиорано кажу и да постоји могућност отварања и већег броја радних места од најављених 300. Наиме, уколико се ова инвестиција у Кули покаже исплативом, у Фиорану кажу да би била уведена и друге смене у производњи, а самим тим и дуплиран број радних места.

Са радом у новим халама већ је почела компанија Севеплант, која се бави производњом садница воћа, и које послује у саставу холандске компаније Verbeek. У њој је посао добило педесетак људи, уз помоћ субвенција Развојне агенције Војводине.

Извор: Општина Кула