KULA: ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE POVODOM AKTUELNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

U maloj sali Skupštine opštine Kula održana je sednica Štaba za vanredne situacije. Predsednik opštine Kula i komandant Štaba Damjan Miljanić rekao je da je sednica Štaba bila posvećena trenutnoj situacija u vezi sa Korona virusom, kao i preduzimanju preventivnih mera za isti, navodi nasemesto.

S obzirom na to da su u Štab uključene jedinice vojske, policije, vatrogasne jedinice, komunalna preduzeća, na današnjoj sednici tema je bila informisanje o trenutnom stanju i doneti su dodatni zaključci. Od ponedeljka će krenuti dodatna distribucija hemijskih sredstava za škole, pojačaće se održavanje svih javnih ustanova, a angažovaće se i dodatno ljudstvo za održavanje higijene, ukoliko to bude bilo potrebno.

Pokrajina i Opština obezbedile su dodatna finansijska i higijenska sredstva za ovu namenu za škole. Ono što je bitno jeste informisanje, građani treba da prate uputstva koje je izdalo Ministarstvo zdravlja, a što se tiče opštine Kula, stanje je redovno, preduzete su sve preventivne mere koje je naložila Vlada Republike Srbije i situacija se prati svakodnevno. Predsednik Miljanić je dodao da su otkazani svi veći skupovi, a dato je uputstvo da se utakmice koje se održavaju na zatvorenom, odigravaju bez prisustva publike. Uputstvo za škole je da se školska takmičenja takođe održavaju bez publike, a da se takmičenja sa više od 50 ili 100 učesnika otkažu, kao i manifestacije u Kulturnom centru Kula i Domovima kulture. Vlada RS i Ministarstvo zdravlja daje precizna uputstva, pratimo mere koje sprovodimo na lokalu tako da je stanje u kulskoj opštini, povodom novonastale epidemiološke situacije, jako dobro, zaključio je Miljanić.

Izvor: nasemesto