КУЛА: ОТВОРЕН СЕНЗОРНИ ВРТ У ОКВИРУ „ПЛАВЕ ПТИЦЕ“

Ангажманом запослених и корисника Друштва „Плава птица“, као и локалне самоуправе и донатора данас је у Пионирском дому у Кули отворен сензорни врт за одмор и рекрeацију корисника „Плаве птице“ и малишана са посебним потребама који у оквиру програма инклузије иду у вртић Предшколске установе „Бамби“. Дамјан Миљанић, председник општине Кула и Марко Кошутић, директор Друштва „Плава птица“ отворили су данас на симболичан начин овај леп простор којем су се корисници обрадовали.

-Сви запослени и корисници „Плаве птице“ учествовали су у осмишљавању и уређивању сензорног врта. У реализацији пројекта нам је помогла Фондација Акт и Општина Кула, који су обезбедили неопходан материјал како би врт изгледао овако како изгледа. Он је намењен корисницима дневног боравка али и деци из ПУ „Бамби“, која су у вртићу према инклузивном програму. Овај простор треба да служи као простор за предах али и за учење, стимулацију чула – чуло вида, чуло додира, мириса, укуса. Простор је уређен тако да свака особа може на максималан начин да развије сва своја чула, јер су она потребна да би сви ми разумели свет који нас окружује. Посебан квалитет врта јесте што смо га осмишљавали према мери људи који ће га користити, рекао је Марко Кошутић.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић није крио задовољство оним што је данас видео, а понајвише насмејаним лицима корисника. Он је овом приликом уручио корисницима пригодан поклон за рад у башти.

Извор: Општина Кула