КУЛА У БУДУЋНОСТИ ВИДЉИВИЈА НА ТУРИСТИЧКОЈ МАПИ СРБИЈЕ

Покрајински секретар за привреду и туризам, доктор Ненад Иванишевић и директорица Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, посетили су данас Кулу. Током ове посете прво су разговарали са председником Привременог органа, Дамјаном Миљанићем, директором Туристичке организације општине Кула, Владимиром Станковићем и представницима локалне самоуправе. Главна тема разговора је била представљање општине Кула на туристичкој мапи Србије, као и унапређење туристичких дешавања и манифестација у Кули. Након разговора представници локалне самоуправе и гости су посетили школу “Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру и разговарали са наставницима и представницима Месне заједнице о нестереотипности самог Руског Крстура и туристичким могућностима које ово село пружа.

Директорица Туристичке организације Србије је истакла значај који представља образовање будућих туризмолога истакавши детаље данашње посете. Данас је направљена смерница којом ће се ићи када су у питању Општина Кула и Руски Крстур. Циљ је да се унапреде промотивне активности ових дестинција и да се оне приближе и страним и домаћим туристима. Лабовић напомиње да је једанко важно искористити и приближити и широј популацији мноштво манифестација које наша Општина организује.

Када је сарадња Секретеријата за за привреду и туризам и наше Општине у питању, Иванишевић је навео да је кључни фактор за успех заправо отвореност Дамјана Миљанића да препозна значај туризма, и наводи да је циљ данашње посете да се наставе договори везани за туризам Куле. Иванишевић, напомиње да је овај секретеријат у Западнобачки округ инвестирао преко 30 милиона динара, а у сам развој туризма преко 4,5 милиона динара. Док је у Кулу инвестирано преко 7 милиона динара. Како је у току припрема израде стратегија туризма Војводине, данас су са Миљанићем и његовим сарадницима конкретно о овој теми разговарали. Значајан аспект по питању туризма у нашој Општини представља верски туризам, наглашава Иванишевић. Он додаје да ће туристички потенцијал и Куле, али и Руског Крстура бити представљени на наредном Сајму туризма.

Председник Привременог органа, Дамјана Миљанић, је навео да је задовољан данашњом посетом и да у будућности види да ће се Кула попети н лествици туристичких дестинација, с обзиром да Руски Крстур развија туритичке капацитете. Традиција и култура Русина је веома важан сегмент планова за туристички развој Куле у наредном периоду. Миљанић се истиче да је подршка надлежног секретеријата и Туристичке организације Србије велика, и да је од изузетног значаја за развој Куле.

Извор: Општина Кула