KULA – VELIKI USPEH KARATISTA HAJDUKA NA BALKANSKOM ŠAMPIONATU, OSVOJENE 3 MEDALJE!

Proteklog vikenda u hrvatskom gradu Rijeci održano je Balkansko Prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore na kome je nastupio veliki broj takmičara iz 13 zemalja. Poziv od strane selektora da budu deo reprezentacije Srbije dobilo je čak 7 boraca iz Karate kluba „Hajduk koji su ostvarili fenomenalan uspeh sa osvojene3 medalje, navodi nasemesto.

Seratlić Natalija je u kateogriji mlađih seniorki (-55kg) osvojila 3. mesto i bronzanu medalju što je ujedno i prva pojedinačna medalja sa Balkanijade posle desetak godina. Natalija je u prvom kolu poražena od reprezentativke iz BiH rezultatom 0:4, da bi u repasažu prvo pobedila takmičarku iz Hrvatske 3:1, a u borbi za bronzanu medalju je bila
bolja od reprezentativke iz Turske i trijumfovala rezultatom 2:0. Natalija je ovim nastupom i uspehom samo potvrdila dugogodišnji kvalitetan i posvećen rad i istrajnost na putu do konačnog cilja.

Giric Luka je i pored vrlo zapaženog pojedinačnog nastupa (junior -76kg) gde nije uspeo da se domogne postolja, osvojo 3. mesto i bronzanu medalju kao član juniorskog sastava reprezentacije.

Milutinović Miloš je takođe imao odličan nastup u pojedinačnoj konkurenciji (mlađi senior -67kg) i izgubio je u meču za bronzanumedalju, ali je zato kao član ekipe mlađih seniora osvojio takođe 3. mesto i bronzanu medalju.

Pored pomenutih osvajača medalja i ostali reprezentativci iz Hajduka Mijanović Rastko, Pucar Marko, Krnajac Mihajlo i Krnajac Miloš su imali vrlo zapažene nastupe. Iako su ovoga puta ostali bez odličja, niko do njih nije bio ispod očekivanja selektora i stručnog štaba.

U klubu smo izuzetno zadovoljni i ponosni na ovakvo dostignuće naših boraca na tako važnom takmičenju i samo se desilo ono što smo i prognozirali posle jako uspešne sezone i kvalitetnih nastupa.

Izvor: nasemesto