КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КИКИНДА ПРОСЛАВИО 37 ГОДИНА РАДА

Бројним манифестацијама, али и централним програмом на Градском тргу, на ком су наступили чланови Балетске школе и забавишта, ритмичке секције “Лала Ковачев“, чланице Женске певачке групе “Мелизми“, Градског дувачког оркестра и хора “Атендите“, Културни центар Кикинда прославио је свој 37. рођендан. Младен Богдан, председник Градског парламента, истакао је том приликом да је Културни центар једна од најзначајнијих културних установа у граду са најбогатијим програмом за велики број грађана.

“Културни центар спроводи велики број програма, просто не постоји ниједан дан, а да у тој установи није организовано књижевно вече, концерт или изложба. Својим радом, запослени показују колико им је стало да промовишу културу, али и традицију, тако да ће и даље уз подршку Града Кикинде, наставити и да окупљају љубитеље културе и уметности. Свакако је најважније што ова установа грађанима свих узраста пружа могућност да осете културу на прави начин. Ми као Град желимо да им на сваки могући начин помогнемо и заједнички да реализујемо све будуће активности“.

Тања Ножица, директорка Културног центра Кикинда, истакла је да та установа у току дана прими више од 300 посетилаца:

“Ми смо рођендан обележили тако што смо позвали све наше кориснике да изађу и покажу Кикинди чиме се све бави наша установа. Ту су радионице са децом, ликовне колоније, промоције књига, изложбе, рад хора, оркестра, женске певачке групе, балетске школе и забавишта. Од 2009. године смо Културни центар, до тада смо били Дом омладине. Осим имена, ништа се битно у раду није променило, остали смо установа доступна свима од седам до 107 година“.

Извор: Град Кикинда