KULTURNI CENTAR ZRENJANINA PROGRAM DO 8. FEBRUARA 2018.

IZLOŽBA KRUNE DOMIĆ

“PRODOR UNUTRAŠNJEG”

Izložba radova Krune Domić – “Prodor unutrašnjeg”  otvorena je u izložbenom salonu   Kulturnog centru Zrenjanina do 8. februara. Izložba obuhvata seriju apstraktnih slika i crteža. Kako autorka navodi – “Prodor u ovom ciklusu označava oslobađanje snage koja je bila skrivena, zarobljena i zaboravljena. Sam process stvaranja radova je otkrivanje snage i potencijala koji je potisnut. Radovi su predstave tog traganja i pokušaji da se verno replicira unutrašnji život….”. Korišćene tehnike prilikom stvaranja radova su: tempera, uljana pastela, olovka, tuš, ulje. Kruna Domić je rođena 1987. u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na smeru slikarstvo, u klasi prof. Jovana Sivačkog. Izlaže u zemlji i inostranstvu, kako grupno tako i samostalno. Dobitnica je nekoliko nagrada za svoje multimedijalne i likovne radove. Učestvovala je u mnogim umetničkim projektima u zemlji i inostranstvu. Bavi se crtežom, slikom i zidnim crtežom.

 

PONEDELJAK, 29. JANUAR

POSETA SNP – NOVI SAD

OPERA „TOSKA“

U ponedeljak, 29. januara, Kulturni centar Zrenjanina organizuje odlazak u SNP – Novi Sad na operu „Toska“. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 900 dinara.

 

SREDA, 31. JANUAR I ČETVRTAK, 1. FEBRUAR

KLASICI HORORA

FILM: “EGZORCIST”

U sredu, 31. januara i četvrtak, 1. februara od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina emituje se film: “Egzorcist”/The Exorcist – američki horor film iz 1973. godine kojeg je režirao William Friedkin prema istoimenoj noveli iz 1971. g.  koju je napisao William Peter Blatty. Radi se o demonskoj opsednutosti mlade djevojke i očajničkim pokušajima njene majke da je vrati u normalno stanje kroz egzorcizam kojeg, žrtvujući vlastite živote, sprovode dvojica katoličkih sveštenika.

Ulaz je besplatan.

 

SREDA, 7. I ČETVRTAK, 8. FEBRUAR

CIKLUS “ZLOČIN SE NE ISPLATI”

/KLASIKA – KRIMINALISTIČKI FILM/

FILM: “NA DOKOVIMA NJUJORKA”

U okviru ciklusa filmova “Zločin se ne isplati” u toku februara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, svake srede i četvrtka prikazuju se klasici kriminalističkog žanra. U sredu, 8. i četvrtak, 9. februara emituje se film – “Na dokovima Njujorka”/On The Waterfront. Film se emituje od 20 časova.

Ulaz je besplatan.

Reč je o američkom filmu iz 1954. godine koji je režirao Elija Kazan. Glavne uloge igraju: Marlon Brando i Karl Malden.

Film je osvojio veliki broj Oskara i to za glavnu mušku ulogu, sporednu žensku, najbolji film, režiju, montažu, kinematografiju i scenario. Bio je nominovan i u još  par kategorija. Film govori o mafijaškom nasilju i korupciji među lučkim radnicima. Bavi se socijalnim dešavanjima i problemima u vreme nastanka radničkih/sindikalnih organizacija.

 

INFO PLUS

PREDSTAVA „ŠTA ME SNAĐE“

KARTE U PRODAJI NA BILETARNICI

KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA OD 1. FEBRUARA

U četvrtak, 22. februara na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava „Šta me snađe“. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Cena ulaznice je 900 dinara.

Naša popularna glumica Anđelka Prpić je glavni protagonist ove fantastične predstave, nastale iz pera Nebojše Romčevića, ako ne najboljeg, sigurno jednog od najboljih scenarista današnje Srbije. Šarmantna Anđelka, u ovoj predstavi igra Jovanku Joku Jakovljević, bankarku staru 32 godine.

U predstavi, Anđelka je jedna mlada žena koja gradi karijeru  u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da reši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu sobu…..

Tekst za ovu odličnu komediju je napisao Nebojša Romčević, a režiju je uradio poznati glumac i režiser Branko Đurić Đuro. Predstava je nastala u produkciji beogradske producentske kuće GMR. 

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Dobro došli!