КУЛТУРНИ СПЕКТАКЛ ГОДИНЕ: ПРВИ ФЕСТИВАЛ КУЛТУРЕ „OPEN AIR“ У КИКИНДИ

У Кикинди је на спектакуларан начин одржан први Фестивал културе “Open air“, у организацији Културног центра, под покровитељством Града Кикинде. Пред око 10 хиљада посетилаца на Старом језеру публици су се представили чланови “Рок опере“, уз хор и оркестар Српског народног позоришта и новосадског Биг бенда, уз велики број солиста, под управом диригента Федора Вртачника. Овом догађају присуствовао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде са својим сарадницима, народним и покрајинским посланицима, гостима и представницима јавних установа.

“Кикинда ће овим фестивалом бити постављена на мапу културе не само наше земље већ и комплетног региона и управо тиме делегирамо Град Кикинду да у неком наредном периоду конкурише и буде центар националне културе. Ово ће постати традиционалан фестивал којим ћемо свим нашим суграђанима и гостима приредити прави спектакл у културном смислу. Кикинђани могу да буду поносни на све људе који имају визију јер Град Кикинда са оваквим сарадницима може да буде најбоља средина за живот“, рекао је градоначелник.

Публика је, након прве вечери и концерта Гудачке репрезентације Србије коју је окупио прослављени виолиниста Стефан Миленковић, имала прилику да на Старом језеру присуствује 55. јубиларном концерту “Рок опере“, која наступа од 2018. године:

“Био је ово сјајан повод да кикиндској публици представимо све оно што смо урадили за претходних пет година. Извели смо 22 хита светских рок група. Велика нам је часто што је један овако велики ансамбл дошао у Кикинду како би присуствовао правом спектаклу који смо приредили за публику“, додао је Федор Вртачник, диригент.

На простору Старог језера одржано је више радионица за децу, а уприличен је и Ноћни базар, на којем су своје производе представили локални предузетници:

“Оно што је публика могла да види у претходна два дана мислим да је нешто ново за наш град и то ми је веома драго јер смо успели да покренемо нов фестивал, нов догађај и нешто о чему ће наши суграђани причати још дуго, али и сви они коју су били наши гости у граду. Ради се о фестивалу који је постао већи од онога што смо очекивали, што само значи да ћемо се на овом простору окупљати и наредних година и да ће Старо језеро бити познато управо по нашем фестивалу“, рекао је Марко Марковљев, В.Д. директор Културног центра Кикинда.

Извор: Град Кикинда