KULTURNO BUĐENJE POPINACA

Povodom obeležavanja seoske slave u Popincima je u utorak počeo četvorodnevni program, tokom kojeg će Popinčani biti u prilici da uživaju u brojnim kulturno-umetničkim, zabavnimi sportskim sadržajima. Program objedinjen pod nazivom “Popinačko kulturno leto” započeo u večernjim satima na spomeniku u centru naselja, a Popinčanima su se obratili mesni paroh Milan Milošević i direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković.

Bošković je Popinčanima prenela pozdrave predsedniika Opštine Pećinci mr Željka Trbovića i poručila da pećinačka lokalna samouoprava i TO Pećinci podržavaju svaki vid inicijative koja vodi ka promociji naših sela.

“Na tom zadatku smo svi zajedno – da šaljemo lepu sliku i pozitivne vesti o nama u svet. U kulturnom i zabavnom smislu, ovu manifestaciju vidim i kao vesnik buđenja i ostalih uspavanih potencijala sela. Popinčani su prisutni i uspešni i u Beogradu i u Novom Sadu, za neke se zna i šire: u biznisu, u nauci, u muzici. Neka onda i sve što se dešava ovde u samom selu bude na ponos svih Popinčana i svih žitelja ove naše lepe opštine koja se prostire od Popinaca na samom severu do Kupinova i reke Save na jugu” – rekla je Bošković.

Tokom kulturno-umetničkog programa nastupile su mlade i talentovane Popinčanke – pesnikinja Kristina Arsenijević koja je čitala svoje stihove, glumica Teodora Kušić sa monodramom “Lenka Dunđerski – kobni čas”, kao i gost Janko Radišić koji je izveo monodramu “E moj Todore”. U večernjim satima publiku je zabavljao bend “Braća Krstić” iz Novog Sada.

Organizator Popinačkog kulturnog leta Udruženje građana “Populus”, uz podršku TO Pećinci i pećinačkog Kulturnog centra, Mesne zajednice Popinci i Fudbalskog kluba “Napredak”.

Izvor: Opština Pećinci