„КУЛТУРНО ЛЕТО 2019“ И ДАЉЕ ОКУПЉА ПУБЛИКУ

Иако улази у последње дане, „Културно лето 2019“, које организује Дом културе Србобран, има још много тога да пружи љубитељима разних уметности у општини Србобран.

Понедељак, 26. август, обележиће чак три филмске пројекције у сали Малог позоришта у Србобрану. У 16.30 на програму је филм „Angry birds“ 2, у 3D технологији и синхронизован на српски језик, следи филм „Краљ лавова“, у 18.30 часова, такође у 3D технологији и синхронизован, и на крају филм „Паклене улице – Хобс и Шо“. Улазница за пројекције кошта 250 динара.

Два дана касније, у среду, 28. августа, у филмској уметности уживаће Надаљчани. У биоскопу на отвореном, у дворишту Основне школе „Жарко Зрењанин Уча“, биће емитован филм „Плеши како мама каже“, са почетком у 20.30 часова, а улаз је слободан.

Занимљив позоришни комад, под називом „Не оклевај! Импровизуј“, биће одигран на Тргу слободе у Србобрану, у четвртак, 29. августа са почетком у 20.00 часова.

Писац и редитељ Срђан Ј. Карановић у свом ауторксом пројекту насталом на Факултету драмских уметности у Београду, креирао је представу засновану на низу вежби импровизације, а не на драмском тексту. Све што глумци буду изводили на сцени настаће управо тог тренутка пред присутном публиком, без икакве претходне припреме. Играју Ива Кевра, Јелисавета Караџић, Бранкица Себастијановић, Ивана Дудић, Анита Стојадиновић, Богдан Богдановић, Стефан Радоњић, Душан Матејић и Милош Ђуровић.

Извор: Општина Србобран