КУЛТУРНО ЛЕТО – КОНЦЕРТ ЗРЕЊАНИНСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ

Концертом Зрењанинске филхармоније вечерас на Градском тргу у Руми започиње двомесечна манифестација Културно лето 2023.

Богат музички програм Културног лета Румљанима нуди квалитетан класичан, рок и поп звук, традиционалне и модерне ноте, а ту су и књижевни и филмски сусрети, фестивалски и ликовни програми који ће, као и прошле године, Руму позиционирати у центар културних збивања Срема.

Концерт Зрењаниске филхармоније почиње у 21 час, а реч је о музичким виртуозима са прегршт наступа у иностранству, који су прави културни амбасадори наше земље.

Квалитетни и интересантни концерти синоними су за наступе Зрењанинаца, а публику очекује више него разноврстан репертоар, јер је Зрењанинска филхармонија позната, не само по класичној музици. Иза њих је турнеја са АББА трибјут бендом, хеви метал наступ са Металика трибјут бендом и још много музички изазовних сарадњи.

У четвртак 29. јуна, на Градском тргу од 19 часова биће уприличена додела Вукових диплома најбољим ученицима наше општине.

Општина Рума награђује наше најбоље ученике за посебан труд и залагање током школовања, уз подстрек и жеље да и у будућности наставе са најбољим успесима.

Након доделе Вукових диплома, биће одржан концерт хора Креативног студија М из Новог Сада.
Покровитељ Kултурног лета је Општина Рума, а у реализацији програма учествују Kултурни центар „Брана Црнчевић“, Завичајни музеј Рума, Градска библиотека “Атанасије Стојковић” и Туристичка организација Општине Рума. Очекујемо Вас на Градском тргу и у установама културе!

Сви програми Културног лета су бесплатни.

Извор: Општина Рума