КУПИНСКИ УЧЕНИЦИ ОД СЕПТЕМБРА УЛАЗЕ У НОВУ ШКОЛУ

Реконструкција и доградња основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову, на којој су радови почели средином прошле године, при самом је крају. Остало је да се прикључе телекомуникационе инсталације и струја, након чега следи технички пријем и добијање употребне дозволе за објекат, изјавио је директор ЈКП „Путеви општине Пећинци“ Мирослав Петровић.

„Мислим да ће грађани Купинова бити презадовољни новом школом, која је урађена по најсавременијим стандардима и у овом тренутку једна јеод најсавременијих у Војводини и Србији. Остали су још мањи радови на уређењу дворишта, који нису могли да се ураде због временских услова, иначе би и то било завршено“ – објаснио је Петровић и додао да је реално за очекивати да у септембру купински ученици уђу у нову школу.

Општина Пећинци је уложила око три милиона динара у израду пројекта и финансираће опремање новог објекта намештајем и наставним средствима, а како је рекао Петровић, саме радове је са 230 милиона динара финансирала Влада Републике Србије преко Канцеларије за јавна улагања.

Извор: Општина Пећинци