КУПЉЕНЕ СЕОСКЕ КУЋЕ ЗА ЈОШ 30 ПОРОДИЦА У ВОЈВОДИНИ

У Покрајинској влади потписани су уговори за доделу бесповратних средстава брачним паровима на територији Војводине, за куповину сеоских кућа са окућницом. Данас је, тако, кров над главом стекло још 30 брачних парова и њихових више од 40-оро деце.

Уговоре су уручили Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Диана Миловић, директорка Завода за равноправност полова, који овакав конкурс спроводи већ четврту годину заредом.

„Овај конкурс промовише стратешке циљеве Покрајинске владе, који се односе на повратак младих на село, развој руралних средина у Војводини, економско оснаживање жена, подмлађивање војвођанских села кроз долазак деце и повећање наталитета, као и иницирање побољшања демографске структуре, као предуслова за покретање привредних активности“, изјавио је Предраг Вулетић.

Вулетић је нагласио да је посебан значај овог конкурса у томе што омогућава да се куће са окућницом равноправно укњиже на мушкарца и жену, односно на брачне и ванбрачне партнере.

Он је додао да ресорни секретаријат од почетка учествује у свим програмским активностима Завода за равноправност полова, и да је до сада реализовано више специфичних подстицајних програма и мера које доприносе унапређивању положаја жена и остваривању једнаких могућности у Војводини.

Дијана Миловић се захвалила Покрајинској влади и ресорном секретаријату на, како је рекла, снажној подршци у реализацији овог конкурса, за који су стигле чак 234 пријаве, што говори о великој заинтересованости за овакве програме подршке младим људима, али и женама које су у мањем броју власнице било какве непокретности.

Предраг Вулетић на крају је најавио да је предложеним ребалансом покрајинског буџета за 2018. годину предвиђено да се за овај програм подршке младима и женама издвоји додатних 30 милиона динара за још 30 кућа са окућницом.