ЛАГ „СРЦЕ БАЧКЕ“ И ЛАГ „ПАНОНСКИ ФИЈАКЕР“ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О МЕЂУСОБНОЈ САРАДЊИ

Удружење ЛАГ „Срце Бачке“ из Куле потписало је јуче Споразум о међусобној сарадњи са Удружењем ЛАГ „Панонски фијакер“ из Сомбора. Споразум је свечано потписан у Винарији „Милисављевић“, а потписали су га законски заступници ова два ЛАГ-а Петар Пејин и Стајшић Милица. Свечаност су својим присуством увеличали председници општина Кула и Врбас, Дамјан Миљанић и Милан Глушац са својим помоћницима и сарадницима и представници Града Сомбор Иван Шимунов, Мирко Безбрадица и Мирко Стригић. Бојан Ковач, менаџер ЛАГ „Срце Бачке“ је истакао да је то формализација досадашњег рада и сарадње и веома добрих односа које ова два Удружења гаје.

Према речима Ковача, у Споразуму је предвиђен заједнички наступ на позивима и домаћим и међународним манифестацијама и израда различитих пројеката које намеравају у наредним годинама да имплементирају. Такође, кроз овај Споразум, два ЛАГ-а ће покренути иницијативу за повезивање и осталих ЛАГ-ова и сличних организација, рекао је Ковач, менаџер ЛАГ-а „Срце Бачке“.

Слађана Радин, члан Управног одбора ЛАГ „Панонски фијакер“ је истакла да ова два Удружења већ две године успешно сарађују и да имају заједничку идеју и визију, као и вољу и жељу да иду напред, стога је она уверена да нема препрека и у будућем успешном раду два ЛАГ-а.

Након потписивања Споразума одржана је заједничка седница Управних одбора којој су присуствовали представници локалних самоуправа са подручја која покривају ЛАГ „Срце Бачке“ и ЛАГ „Панонски фијакер“.

Извор: Општина Кула