LAKŠE UZ NS BIKE APLIKACIJU

„Ns bike“ sistem alternativnog prevoza u gradu biciklima nudi iznajmljivanje gradskih bicikala u okviru organizovane mreže koja do sada raspolaže sa 14 biciklističkih stanica, koje se nalaze na sledećim lokacijama: Štrand, SPENS, Železnička stanica, Srpsko narodno pozorište, Kampus Univerziteta, Detelinara I (Rumenačka ulica, kod „ABC centra”), Novo naselje (Bulevar Jovana Dučića), Liman 3 (Dom zdravlja), Liman 3 (NIS), Petrovaradin (Preradovićeva ulica, kod pošte), Beogradski kej, Detelinara II (ugao ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića), Futoška ulica (preko puta kasarne „Dr Arčibald Rajs”) i na Bulevaru patrijarha Pavla.

I u ovoj sezoni, kako je to bilo i poslednjih godina, “Parking servis” će izgraditi još jednu biciklističku stanicu, 15-tu po redu, koja će biti na uglu Bulevara kralja Petra I i Kisačke ulice,i na taj način će i ovaj deo grada biti povezan sa ostalim stanicama u gradu. Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata.

Kada već govorimo o prednostima koje nudi NS bike sistem, onda želimo da stavimo akcenat na android aplikaciju koja je u funkciji od prošle biciklističke sezone. NS BIKE aplikacija sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala, za svaku od stanica u Novom Sadu.
Ukoliko dozvolite pristup vašoj trenutnoj lokaciji (GPS), dobijate i informacije o najbližoj stanici za iznajmljivanje bicikala, a takođe postoji i opcija za navigaciju.
U okviru aplikacije mogu da se vide informacije o radnom vremenu i mestima na kojima se vrši registracija korisnika, a u odeljku PROMO aktuelne ponude za korisnike sistema. Aplikaciju se može preuzeti  na sajtu www. nsbike.rs i skeniranjem QR koda na biciklističkim stanicama.

Zanimljivo je i to da korisnici mogu da se opredele i za sezonsku pretplatu (po ceni od 1.100 dinara), odnosno da svakodnevno iznajme bicikl u trajanju od dva sata. Sezonska pretplata predstavlja najpovoljniju tarifu za registrovane korisnike koji bicikl koriste kao prevoz do posla, fakulteta ili za obavljanje drugih svakodnevnih aktivnosti. Inače iznajmljivanje bicikala je 30 dinata na sat ili 170 dinara za ceo dan. Korisnička kartica se izrađuje po ceni od 600 dinara.     

Više o Ns bike, na sjatu: www.nsbike.rs